Pe scena Casei de Cultură din Victoria s-a desfășurat marți, 17 mai a.c., începând cu ora 17.30, un spectacol artistic susținut de ansambluri folclorice, grupuri artistice și instrumentale din Țara Făgărașului. Acțiunea a fost organizată de Casa de Cultură din Victoria în colaborare cu Fundația Culturală ,,Negru Vodă” din Făgăraș și Colegiul Tehnic ,,Alexandru Bărbat”din Victoria în cadrul Clubului de Cult-Iubire.

  • ,,Ne-am gândit la o acțiune mai amplă mai ales că avem oaspeți veniți din Turcia, Bulgaria, Polonia și Lituania, astfel că am reușit să adunăm foarte mulți colaboratori. Avem ansambluri folclorice, grupuri artistice, instrumentale, recital de poezie. Sunt prezenți prietenii noștri din Grupul de copii Sirinx, Peregrinul Transilvan, Mugurași făgărășeni, Ansamblul ,,Făgărașul” coordonat de Anca Lungociu și Cercul de balet și dans contemporan al Casei de Cultură Victoria. Evenimentul s-a intitulat sugestiv ,,Noapte românească de mai” a spus Corina Hoajă, directoarea Casei de Cultură din Victoria.
  • ,,Noapte românească de mai este o sărbătoare dedicată valorilor românești, pe care suntem datori să le purtăm în suflet” a spus  profesoara Codrina Anghel, președinta Fundației Culturale ,,Negru Vodă” și directoare a Colegiului Tehnic ,,Alexandru Bărbat”.

La eveniment a fost prezentă și Camelia Bertea, edilul orașului Victoria. Spectacolul  a fost deschis de   grupul artistic ,,Peregrinul Transilvan” coordonat de profesorii Marius Lupu și Ștefan Botoran de la Liceul  ,,I.C. Drăgușanu” din Victoria, a continuat cu cercul de balet, urmând Grupul de copii Sirinx coordonat de Constantin Cârstea care reunește copii din comunele Arpașu, Ucea, Breaza și   Făgăraș, grupul ,,Mugurași făgărășeni” coordonat de interpreta și profesoara Mioara Marinca și ansamblul ,,Făgărașul” coordonat de Anca Lungociu.

  • ,,Suntem la cel de-al doilea eveniment împreună cu ,,Peregrinul transilvan”, grup fondat recent în cadrul Liceului ,,I.C. Drăgușanu” împreună cu   profesorul de muzică Marius Lupu, unul dintre instrumentiștii cunoscuți în Țara Făgărașului. Grupul reunește și elevii școlii” a spus profesorul Ștefan Botoran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here