FOTO: GSP

Dinamo a retrogradat în liga secundă pentru prima dată de la înființarea din urmă cu 74 de ani, pierzând barajul cu Universitatea Cluj (1-1 astăzi, 0-2 în tur). Clubul riscă falimentul!

Formația lui Dușan Uhrin a început cum nu se putea mai prost meciul retur, cu gol primit în minutul 17, și, deși a egalat doar două minute mai târziu, nu a mai reușit să marcheze până la finalul jocului și a retrogradat, după 74 de ani în prima divizie.

După ultimul fluier al meciului din ”Ștefan cel Mare”, jucătorii lui Dinamo au fost vizibil afectați de contraperformanța istorică și unii dintre ei s-au întins pe gazon, unde au rămas preț de momente bune.

Falimentul sportiv ar putea atrage și falimentul propriu-zis la Dinamo. „Câinii” nu mai pot respecta planul de reorganizare, veniturile scăzând drastic în urma retrogradării. Echipa condusă de Nicolae Badea susține că deține palmaresul, iar Clubul Sportiv stă la pândă și vrea să profite.

 

Suporterii-finanțatori din DDB sunt singurii care o văd pe Dinamo continuând în Liga 2, dar există disensiuni și în interiorul proiectului care a ținut clubul în viață. În culise, planurile oamenilor care tânjesc după viitorul stadion sunt altele.

Planul de reorganizare al lui Dinamo, imposibil de respectat

Dinamo se află în insolvență din cauza datoriilor rostogolite în ultimii ani. Pentru a obține aprobarea Tribunalului în legătură cu planul de reorganizare, Răzvan Zăvăleanu a descris sursele de venituri cu un optimism exagerat.

El a estimat că Dinamo va încasa 20 de milioane de euro în primii trei ani de la intrarea în insolvență.  Asta ar însemna o creștere a veniturilor cu 70% față de precedenții trei ani.

Cum a estimat Zăvăleanu veniturile clubului în următorii 3 ani:

  • aproape 3,9 milioane de euro din drepturi TV
  • în jur de 3,9 milioane de euro din publicitate
  • 3 milioane de euro din vânzarea jucătorilor
  • aportul acționarilor ar aduce peste 8 milioane de euro
  • restul, până la 20 de milioane de euro, ar fi reprezentat de bilete și alte venituri

CS Dinamo vrea să înlocuiască FC Dinamo

CS Dinamo, echipa Ministerului de Interne, a câștigat Liga 4 din București și mai are doar un hop pentru promovarea în al treilea eșalon, un baraj în dublă manșă cu cea mai bună formație din județul Călărași. În acest moment, Venus Independența pare favorită să îi iasă în cale. În acest caz, misiunea Clubului Sportiv ar fi ușoară. Independența a câștigat în mai multe rânduri Liga 4 din Bărăgan, dar nu a dorit promovarea din motive financiare.

Conducerea CS Dinamo speră ca odată terminat noul stadion, echipa să treacă în fața actualei prim-divizionare și să pună stăpânire pe arenă, după modelul CSA Steaua în Ghencea.

CS Dinamo are un mare avantaj. A atras deja mai multe glorii din istoria clubului alb-roșu. Dănuț Lupu e deja șeful echipei de fotbal, iar antrenor e Daniel Iftodi, și el ex-dinamovist, campion cu „câinii” la începutul anilor 2000.

Marea piedică o reprezintă relația cu ultrașii din Peluza Cătălin Hîldan. Galeria dinamovistă consideră că CS ar avea un „blat” cu Nicolae Badea și reprezentanții Ministerului de Interne.

Nicolae Badea stă și el la pândă

În deja încurcata lume a „câinilor” apare și ACS FC Dinamo. Echipa lui Nicolae Badea este în Liga 4 și ar deține, conform spuselor omului de afaceri, sigla și palmares. Actuala formație din Liga 1 ar fi primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, când a fost cumpărată de Negoiță, cu o singură condiție: clubul să joace în Liga 1.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al formației din primul eșalon, a negat în mai multe rânduri scenariul: „Nu există niciun document în acest sens, e doar folclor! Palmaresul nu depinde de liga în care evoluăm”.

Dinamo, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș au retrogradat

În celălalt baraj de menținere / promovare, Chindia Târgoviște a învins-o pe Concordia Chiajna cu 1-0, ceea ce a dus confruntarea la loviturile de departajare, unde echipa lui Emil Săndoi s-a impus va juca și în sezonul viitor în Liga 1.

Astfel, retrogradatele acestui sezon sunt Dinamo, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, în timp ce formațiile care au acces în Liga 1 sunt Petrolul, Hermannstadt și U Cluj.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here