• Cei patru frați din Veneția de Sus vor rămâne în familie. Este concluzia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov luată în urma vizitei făcute joi, 9 iunie a.c., la acești copii. ,,Copiii au fost monitorizați și analizăm variantele de sprijin pe care le putem oferi în parteneriat cu ONG-uri. Copiii au rămas în familie“ comunică DGASPC Brașov prin purtătorul de cuvânt.
  • În cursul zilei de vineri, 10 iunie a.c., părinții celor 4 copii au fost invitați la sediul Primăriei Părău pentru a-și  prezenta punctul de vedere în privința situației pruncilor lor. ,,I-am invitat pe amândoi, dar a venit la discuții doar mama, care locuiește la Făgăraș. Tatăl copiilor n-a răspuns invitației. Mama lor a susținut că poate să-i ia pe copii la ea. Totodată a susținut că tatăl copiilor nu vrea să-i lase. Nu avem cum să inteervenim în această situație, legislația este de așa natură că nu ne permite să luăm decizii, noi ca funcționari ai primăriei. Am sfătuit-o pe mamă să deschidă un proces în instanță pentru a obține copiii și pentru a-l decădea din drepturile de părinte pe tatăl micuților“ a explicat Florin Verdea, asistentul social din Primăria Părău.

În atare situație, cei patru frați minori rămân împreună cu tatăl lor alcoolic, în imobilul de la nr. 147 din Veneția de Sus, în condiții impropri de creștere și educație. Florentina are 9 ani și este cea mai mare dintre frați. Dar are și cel mai mare rol, să-și supravegheze și să-și îngrijească frații mai mici, pe Ana Maria de 6 ani și gemenele Alesia și Simona de 2 ani. Asta în timp ce tatăl său nu are un loc de muncă și este mai tot timpul beat, iar mama lor s-a mutat la Făgăraș cu alt bărbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here