Asociația pentru protecția animalelor Care for Dogs România  se va ocupa de câinii fără stăpân din Victoria pentru o perioadă de un an. A fost decizia luată de Primăria Victoria după întâlnirea organizată sâmbătă, 11 iunie a.c. cu mai multe asociații în domeniu. A participat și Lucian Rad, consilierul județean din cadrul CJ Brașov, care, se știe că se ocupă de protecția animalelor și în special a câinilor fără stpân.

  • ,,Am discutat despre problemele pe care le avem în oraș în legătură cu animalele fără stăpân, despre necesitatea unor soluții imediate, dar și a unei strategii pe termen mediu și lung pentru prevenirea amplificării acestei probleme, pentru educarea și informarea cetățenilor. În urma acestei prime discuții, am stabilit că, timp de un an de aici înainte, Asociația pentru protecția animalelor Care for  Dogs România  va gestiona situația câinilor fără stăpân din Victoria“ a explicat Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Această asociație se va ocupa de  ridicarea câinilor de pe străzi, plasarea lor în adăpostul autorizat al asociației, acordarea de asistență veterinară și va face demersuri pentru adopția cinilor.

La Victoria, se derulează periodic programe de sterilizare  a câinilor și pisicilor.  Asociația Save a Life în parteneriat cu Tierhilfe Hoffn a organizat  campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, acțiuni gratuite pentru populație.

  •  ,,Asociația   Care for Dogs va  derula în oraș programe de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor cu stăpân. Astfel, toți cetățenii care dețin câini vor fi ajutați să între în legalitate și să nu mai contribuie la înmulțirea animalelor de pe străzi. Vom continua discuțiile cu privire la alte soluții pe termen lung, pe care împreună le putem dezvolta și implementa, astfel încât să protejăm atât oamenii, cât și animalele“ a adăugat primarul din Victoria.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here