•  Florentina de 9 ani și Ana Maria de 6 ani au fost plasate mamei, iar gemenele de 2 ani au fost preluate de Protecția Copilului Brașov 

Cei patru copii din  Veneția de Sus au fost luați din locuința tatălui de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov în cursul zilei de sâmbătă, 11 iunie a.c. Gemenele Alesia și Simona de 2 ani au fost internate  în centrul de urgență al Direcției, iar Florentina de 9 ani și Ana  Maria de 6 ani au fost predate mamei. În cursul zilei de marți, 14 iunie a.c., reprezentanții DGASPC Brașov au revenit la Veneția de Sus pentru a sta de vorbă cu tatăl fetițelor și pentru a evalua condițiile din locuința acestuia. Au intervievat-o și pe mamă și au evaluat locuința acesteia pentru a-i lăsa în grijă fetițele mai mari. Tatăl copilelor a semnat un document în fața reprezentanților DGASPC care va fi folosit într-un proces deschis în instanță prin care magistrații vor decide soarta fetițelor și cărui părinte vor fi încredințate. Reamintim că minorele din Veneția de Sus trăiau în condiții inumane în casa tatălui lor, Gheorghe Ovesea, un împătimit al alcoolului, așa cum îl caracterizează sătenii. Erau neîngrijite, flămânde, murdare, iar Florentina de 9 ani era cea care a preluat atribuțiile mamei. Mama copilelor le-a părăsit stabilindu-se la Făgăraș, în cartierul Combinat.

Fundația ,,Bucuria darului“, sprijin pentru cei patru copii

Fundația ,,Bucuria Darului“ a fost singurul sprijin în ultimele 9 luni pentru cele 4 surori din Veneția de Sus. ,,Am aflat de acești copii în urmă cu 9 luni și i-am vizitat. Am fost șocați de ceea ce am găsit acolo și de situația în care se aflau acești minori. Nu aveau nimic, erau flămânzi, murdari, bolnavi. Le-am dus alimente, pampers, îmbrăcăminte, încălțăminte, tot ce aveau nevoie. Prin inetrmediul fundației noastre o doamnă din Austria le-a adus alimente. I-am dus la Brașov pentru investigații medicale. Fetițele cele mici aveau deficit de calciu, nu puteau merge. Și tatăl copilelor era bolvav, avea o fractură la picior după un accident rutier. Am adus o echipă de medici care i-a  salvat piciorul, i-a fost montată o tijă, tocmai pentu a se putea îngriji de acești copilași.  Periodic i-am vizitat și le-am dus tot ce aveau nevoie“ a declarat Lucia Cornea, reprezentantul fundației ,,Bucuria Darului“ filiala Veneția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here