Ionel Ganea anunța în FANATIK după meciul cu Muntenegru de la Podgorica  apocalipsa fotbalului românesc, iar fostul jucător al naționalei l-a atacat dur pe Edi Iordănescu și pe cei din FRF după 0-3 pe Giulești. Ionel Ganea cere demisii în masă după România – Muntenegru 0-3: „Să plece toți! Nu cred că naționala a fost vreodată atât de slabă”

Ionel Ganea a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre situația dramatică a echipei naționale și cere demisii de la A la Z: „Dacă lumea nu se trezește și nu iese în stradă să schimbe ceva… E greu să scăpăm de ăștia. Să trăim o așa umilință eu nu cred că se aștepta cineva”.

Fostul golgheter al naționalei trage semnalul de alarmă și e de părere că „tricolorii” se află la un minim istoric:

  • Nu cred că naționala a fost vreodată în istorie atât de slabă. Dar când aduci ca selecționer un de-ăsta care a jucat tenis… Ce să faci dacă aduci antrenor de tenis cu piciorul?! Nu ai cum să emiți pretenții. Și când conduce fotbalul cineva care n-are nicio treabă cu fotbalul, numai că e pus politic”.

„E o pălărie prea mare pentru Edi“

„Ganezul” e de părere că singurul lucru bun pe care îl mai poate face Edi Iordănescu la națională e să își anunțe plecarea:

  •  „E o pălărie prea mare pentru Edi. Trebuie să își dea demisia de urgență! Mai poate face ceva. Să se retragă. Doar asta. Nici măcar nu trebuia pus la echipa națională. Să preia nea Mihai Stoichiță dacă nu vine nimeni!”.

Ionel Ganea: „Burleanu ar fi normal să își dea demisia. E unic în istoria României!”

Ionel Ganea l-a linșat și pe președintele FRF, Răzvan Burleanu, pe care îl consideră principalul vinovat:

  • Burleanu ar fi normal să își dea demisia. Dar când schimbi regulamentele să nu mai ai contracandidați… Eu nu cred că în vreo țară s-a întâmplat așa ceva. E unic în istoria României! Până și președintele României a avut rival când au fost alegeri. E un drept garantat de Constituție să poți să candidezi pe o funcție. E trist! Suntem vai de mama noastră! Trebuie să vă obișnuiți cu acești jucători! Ăștia sunt. S-au închis ochii la multe. Ăsta este nivelul competiției în România. Totul e regizat. Când au fost alegerile nu a zis nimeni nimic. S-a furat dreptul la oameni să se candideze prin niște șmecherii și niște bani care s-au dat să voteze x și y din Comitetul Executiv cum vreau Burleanu!”.

Ganea e de părere că în fruntea fotbalului românesc nu pot fi oameni care nu au nicio legătură fenomenul:

  •  „Și uite unde am ajuns. Vorbim de management?! Nu suntem o entitate sportivă?! Federația organizează programe de management?! Afară! Să plece toți mincinoșii și jăpcarii ăia care sunt pe-acolo! Să vină unul care a jucat fotbal. Oricum, va fi foarte greu pentru că nu știm ce este în spate politic”.

Ionel Ganea: „Muntenegru și Bosnia ne-au dat 6-0. Ungaria a făcut 5 puncte cu două campioane mondiale”

Ionel Ganea este impresionat de ceea ce a reușit echipa națională a Ungariei,  în timp ce România este umilită de țări din lumea a treia a fotbalului: 

  • „Ungaria a bătut 4-0 în Anglia. Investiții peste tot și în România. Ne dau lecții. Noi am pierdut 3 meciuri cu Bosnia și Muntenegru, ei au făcut 5 puncte cu două campioane mondiale, Anglia și Germania! Se văd rezultatele și roadele muncii”. 

„Ganezul” știe și ce ar trebui să facem pentru a ieși din acest impas:

  • „Trebuie reconstrucție cu tineri, cu calm și fără presiune. Să se îmbunătățească sistemul competițional la toate nivelurile și luptat împotriva corupției! Există în fotbal însă nu apare niciun dosar sau condamnare. Uitați-vă câți jucători declară că au participat la jocuri aranjate! Eu nu cred că Gică Hagi renunță la ce are la Farul. Dar poate sunt alți oameni care vor să ajute”.

Ionel Ganea: „Foarte mulți jucători declară că au participat la meciuri aranjate și nu se sesisează nimeni!”

Ionel Ganea este uluit că din ce în ce mai mulți fotbaliști recunosc că au participat la meciuri trucate însă nimeni nu ia nicio măsură:

  •  „Competiția noastră merge în jos pe toate nivelurile. Cel mai mare semn de întrebare e că foarte mulți jucători declară că au participat la meciuri aranjate și nu se mai sesizează absolut nimeni! Foarte multe echipe nu își plătesc jucătorii! DNA, ANAF, Poliția nu se mai sesisează, decât dacă există vreun interes. Și când oamenii vin cu declarații clare în presă nu se mai vede nimic și se închid ochii! Nu mai există niciun fel de problemă! Câte cluburi din Liga nu plătesc nimic la stat?! Statul nu se duce să verifice!”.

Marcel Pușcaș și Florin Prunea au vorbit despre sume importante drept mită pentru selecționarea unor jucători, iar Ionel Ganea nu e deloc surprins:

  • „Nu știu dacă se dau banii pentru selecții. Marcel Pușcaș a fost acolo și știe mai bine. Normal că e un lucru neplăcut și apoi ne mirăm că nu mai vin jucători tineri din urmă. Sunt foarte mulți fotbaliști talentați care din cauza asta nu mai sunt selecționați sau nu joacă. E o mare problemă”.

Concluziile lui Ionel Ganea: „Nu avem nicio șansă să mergem la Campionatul European! Prea multă minciună, prea multă mizerie”

„Nu avem nicio șansă să mergem la Campionatul European. Niciodată! Ne-au bătut niște țări care nici măcar nu ne-au marcat vreodată un gol. Cu Bosnia câștigam 3-0, 2-0. Când jucam noi era 3-0 la pauză cu Bosnia! Jucătorilor ce să le mai spun? Mai ai ce să zici? Chiricheș să decidă el dacă se retrage. Reconstruție, tată! Să nu mai băgăm gunoiul sub preș! Să nu ne mai păcălim! Prea multă minciună, prea multă mizerie! Trebuie curățată mizeria din fotbalul românesc de sus până jos”, a declarat Ionel Ganea, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 4 e locul ocupat de România în Liga Națiunilor după 4 meciuri: 3 înfrângeri și 1 victorie, golaveraj 1-6 (Bogdan Ciutacu, fanatik.ro)

 

Ionel Ganea cere de urgență demisia lui Edi Iordănescu și are „soluția salvatoare”: „Să preia nea Mihai Stoichiță!” Exclusiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here