FOTO: A3

Ministerul Educației a publicat joi primele rezultate după examenul de Evaluare Națională 2021. Pot fi depuse contestații astăzi între orele 16.00 și 19.00 și mâine (vineri, 24 iunie, între orele 8.00 și 12.00).

Rezultatele sunt publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui elevilor. La prima probă susținută, elevii au primit, pe bază de semnătură, coduri individuale înlocuiesc, pe listele de afișare, datele nominale de identificare.

Aici puteți vedea rezultatele din județul Brașov

Rezultatele finale vor fi comunicate joia viitoare, 30 iunie.

Până în 1 iulie vor fi stabilite și comunicate ierarhiile mediilor pe județ, iar din 4 iulie încep înscrierile la liceu. Repartizarea computerizată va fi în 14 iulie.

Rezultatul la Evaluare Națională contează în proporție de 80% la media de admitere în liceu.

Cum se depun contestații

Contestațiile pot fi depuse joi, 23 iunie, în intervalul orar 16.00-19.00 și vineri, 24 iunie, între orele 8.00 și 12.00.

Contestațiile pot fi depuse letric, la sediile școlilor în care au susținut examenul sau prin mijloace electronice (transmise prin mail).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, potrivit metodologiei (Ordin 5149/2021 privind organizarea Evaluării Naționale 2022).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here