După un an de procese, instanțele de judecată au dat dreptatee Prefectului de Brașov și conducerii PNL în cazul celor trei consilieri liberali din Legislativul de la Făgăraș. Magdalena Cenţiu, Iulian Lascu şi Marius Cerghizan, consilieri locali în legislativul de la Făgăraş,  au fost excluşi din PNL în data de 11 martie 2021.  ,,N-au sprijinit în plenul consiliului local proiectul PNL privind salubritatea, mai precis preţul de 10 lei pentru populaţie. Au votat împotriva propriului proiect şi implicit al făgărăşenilor“ explica atunci conducerea PNL Făgăraș.  Este de notorietate că aleşii locali PNL, Cerghizan, Cenţiu, Lascu, s-au separat  de colegii lor liberali din Legslativ, formând o majoritate în jurul primarului alături de FDGR, Partida rromilor şi cei doi de la  ProRomânia.

Posturi vacante

Prefectul Braşovului a declarat vacante posturile ocupate  în CL Făgăraş de Cenţiu, Cerghizan şi Lascu   în data de 9 august 2021,   iar plenul Legislativului a lua act de această situaţie în şedinţa ordinară organizată la sfârşitul lunii august.  Era aceeași situație înregistrată și la PSD Făgăraş, când consilierii locali validaţi au rămas fără sprijinul  partidului.  O astfel de situație nu s-a mai înregistrat în cadrul CL Făgăraș în ultimii 30 de ani, ca de altfel nici scandalurile fără număr iscate între Legislativ și Executiv. Au urmat procese în instanță, prin care consilierii liberali excluși au contestat atât ordinul prefectului, dar și decizia PNL.

  •   Curtea de Apel Brașov a emis o decizie definitivă abia în mai 2022, dosar  nr. 3382/62/2021,  în cazul consilierului local Magdalena Cențiu.  ,,Admite recursul formulat de recurentul Prefectul Judeţului Braşov împotriva sentinţei civile nr. 902/CA/14.10.2021, pronunţată de Tribunalul Braşov  pe care o casează în tot şi, rejudecând, respinge cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 729/09.08.2021 emis de pârâtul Prefectul Judetţului Braşov, cerere formulată de reclamanta Cenţiu Magdalena Florina. Definitivă“ se arată în Hotărârea instanței.
  •   ,,Telenovela“ din CL Făgăraș a continuat. Judecătorii de la Curtea de Apel Braşov   au decis, la 25 noiembrie 2021, și în dosarul consilierul local Marius Cerhizan, PNL. Acesta a pierdut procesul cu Prefectul de Braşov şi   locul  din Legislativ.  ,,Admite recursul formulat de recurentul-reclamant Prefectul Judeţului Braşov împotriva sentinţei civile nr. 796/CA/15.09.2021, pronunţată de Tribunalul Braşov, pe care o casează în tot şi, rejudecând, respinge cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 730/09.08.2021 emis de pârâtul Prefectul Judeţului Braşov, cerere formulată de reclamantul Cerghizan Ioan-Marius. Definitivă“.
  •  Dosarul nr. 4257/62/2021 deschis la Tribunalul Brașov de Lascu Iulian împotriva ordinului emis de Prefectul Brașovului a fost anulat de judecători. ,,Anulează ca netimbrată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Lascu Iulian. Cu drept la cerere de reexaminare pentru reclamant, în termen de 15 zile de la data comunicării prezentei încheierii. Pronunţată   azi 20.01.2022“. Lascu Iulian a mai depus o solicitare în martie 2022, Dosar nr. 701/62/2022, împotriva Prefectului Brașovului, termenul acordat de instanță fiind 21 septembrie 2022.

Au  pierdut procesele cu PNL

  •  În cazul consilierului local Lascu Iulian, instanța a decis în dosarele înregistrate de acesta. În dosarul nr. 3373/62/2021 în care Lascu a contestat decizia PNL de excludere din partd, Tribunalul Brașov a respins cererea în ședința din data de 22 iunie 2022. ,,Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Lascu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Partidul Naţional Liberal- Filiala Braşov- şi Partidul Naţional Liberal-Organizaţia Municipală Făgăraş-. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 22 iunie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre  180/2022  22.06.2022
  •   În cazul consilierului Cerghizan Marius, Dosar nr. 3375/62/2021, instanța i-a respins cererea față de PNL în ședința din data de 10 februarie 2022. ,,Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Cerghizan Marius-Ioan, CNP în contradictoriu cu pârâţii Partidul Naţional Liberal – Filiala Braşov, şi Partidul Naţional Liberal – Organizaţia Municipală Făgăraş. Obligă pe reclamant să plătească pârâtei Partidul Naţional Liberal – Filiala Braşov suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare“.
  •  Cererea consilierului local Cențiu Magdalena, Dosar nr. 3372/62/2021, față de PNL a fost anulată de Tribunalul Brașov  la data de 14 septembrie 2021. ,,Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Cențiu Magdalena Florina, în contradictoriu cu pârâţii Partidul Național Liberal Brașov și  PNL- Organizația municipal Făgăraș.   Cu drept de cerere de reexaminare pentru reclamantă în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii. Dată în şedinţa Camerei de Consiliu. Pronunţată azi, 14.09.2021“.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Au fost respinsi? HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!! AU SCAPAT DE CEI CARE AU DOAR CIUCURI IN PANTALONI….. DAR NU AU CREIER !!!!!! OF OF CATA PIERDERE PT LASCU, CERGHIZAN SI CENTIU ! CEI CARE AU RAMAS ISI ASIGURA …PROBABIL… ANII PENSIEI… POATE II VEDEM SORBIND DINTR-O CIORBITA CA SI UDREA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here