Făgărășenii au blocat benzinăriile din municipiu în speranța că guvernanții se vor implica pentru a scădea prețurile la combustibil. Joi, 30 iunie a.c., începând cu ora 12.00, făgărășenii au blocat intrarea în stațiile PECO pentru a stopa vânzarea. Oamenii spun că creșterea prețurilor nu se justifică și este o bătaie de joc la adresa românilor. ,,În Ungaria cum se poate păstra prețul de 6,5 lei/litru și la noi nu? Ungurii nici nu au rafinării și au prețuri mai mici decât la noi cu 30%. Noi avem rafinării și prețurile sunt foarte mari, insuportabile“ spun protestatarii. Peste 50 de persoane s-au strâns la protest, dar li s-au alăturat și alți făgărășeni pe parcurs.

  • ,,La Făgăraș,  salariile, cele mai multe, sunt de 1600 de lei pe lună. Câți litri de combustibil poți cumpăra cu acești bani, iar majoritatea făgărășenilor fac naveta la serviciu. De la creșterea prețurilor la combustibil,  cresc   prețurile la toate produsele. România nu mai produce nimic, importă totul“ a spus Adrian Băluț, prezent la protest.

,,50 de bani la litru, o rușine!“

Oamenii sunt total nemulțumiți și revoltați totodată de compensarea de 50 de bani promisă de guvernanți.

  • ,,Este o rușine și o bătaie de joc. Acei 50 de bani vor fi plătiți tot din buzunarele noastre, din taxele noastre. Statul nu renunță la nicio taxă, chiar le mărește. Dar ce se întâmplă cu toți banii din taxele românilor? Se încasează milioane de lei zilnic, unde sunt? Eu umblu  în toată țara dar nu am văzut nicăieri vreo investiție în drumuri, autostrăzi, drumuri rapide, nimic. Atâta timp cât oamenii stau în casă, la televizor, vor merge în continuare prețurile acestea, sau vor mai crește. Dacă lumea s-ar revolta, s-ar schimba ceva“ a mai spus Adrian Băluț.

La Făgăraș, cel mai scump combustibil din țară

Făgărășenii îi acuză pe benzinari că stabilesc de comun acord prețurile. ,,În Făgăraș, benzinarii sunt mână în mână. Avem cel mai scump combustibil din țară, la Făgăraș. De altfel, benzinarii din toată țara fac legea, sunt mână în mână. Nu vom pleca de aici până nu scad prețurile, până nu se schimbă ceva“ a adăugat Adrian Băluț în asentimentul tuturor protestatarilor.

1 COMENTARIU

  1. Au si blocat benzinariile exact „intelectualii” si „muncitorii” Fagarasului..daca ii intrebi ce inseamna o acciza se duc sa caute in „torpedou” ca „precis au una la ei…”. nu e corect ce se intampla cu preturile dar nici ce fac acesti „oameni harnici” nu e….mergeti la munca baieti !(munca cinstita zic nu samsareala ce o faceti voi zi de zi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here