Echipa România a câştigat medalia de aur în proba de ştafetă masculin 4×100 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni.

Echipa masculină a României a fost formată din David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu.  David Popovici a înotat în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, 47 de secunde şi 54 de sutimi. Au urmat alte două schimburi cu Vlad-Ştefan Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii, iar în ultimul schimb a înotat Patrick-Sebastian Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră pe poziţia întâi. La scurt timp de la încheierea probei, David Popovici, dublu campion mondial de seniori în acest an,  la 100 de metri liber și 200 de metri liber, a vorbit despre performanța obținută la Otopeni.

A fost o strategie foarte bună. Mă bucur că am avut puterea să ne sincronizăm atât de bine. E un câștig muncit împreună. E mult mai greu decât mă așteptam, e altceva. Publicul m-a energizat foarte tare, mi-a dat un mare boost de încredere. Mă bucur că pot reprezenta o echipă atât de frumoasă și de puternice, a spus David Popovici.

România s-a clasat pe primul loc, cu timpul de 3 minute, 18 secunde şi 93 de sutimi, pe poziţia a doua a venit Marea Britanie (timp 3:19.01), iar pe locul al treilea s-a clasat Italia (cu 3:19.42). Delegaţia României a câştigat astfel prima ei medalie la această ediţe a Campionatului European de nataţie pentru juniori.

În finala probei feminine de ştafetă 4×100 m liber, echipa României (Bianca Costea, Irina-Ana Preda, Anastasia Bako, Rebecca-Aimee Diaconescu) s-a clasat pe locul 5, cu timpul de 3 minute, 48 de secunde şi 37 de sutimi. Competiţia feminină a fost câştigată de Italia (3:42.98).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here