A devenit o obișnuință pentru proprietarii de utilaje agricole și nu numai din  localitățile rurale să le parcheze pe domeniul public, în zona locuințelor lor sau chiar să le abandoneze. Unele vehicule zac astfel perioade lungi de timp fiind un real pericol pentru locuitorii de toate vârstele. Acestea au dus și la accidente, unele cu pierderi de vieți omenești.   Chiar și așa nu s-au luat măsuri pentru a se dezafecta domeniul public de aceste utilaje și pentru a se evita accidentele. Reamintim că în aprilie 2021 a avut loc un accident în Ohaba, când o fetiță de doar 8 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta într-un utilaj agricol parcat pe stradă.

HCL Părău nu poate fi implementat fără ajuorul Poliției

Conducerea Primăriei Părău a încercat să curețe domeniul public de utilajele sau mașinile abandonate sau parcate ilegal. Astfel că Legislativul de la Părău a emis o HCL anul trecut prin care s-au impus  măsuri în astfel de situații. Executivul Primăriei Părău s-a văzut însă în  imposibilitatea aplicării actului normativ local.

  • ,,Încă sunt utilaje și mașini care ocupă domeniul public, iar noi nu reușim să identificăm proprietarii pentru a-i determina să respecte legea. Noi ca primărie nu le putem ridica fără să știm cine sunt proprietarii. Mai mult, avem și alte pericole pe drumurile publice, copii care conduc utilaje agricole și autoturisme“ a spus Ovidiu Ovesea, primarul comunei Părău.

Adresa remisă Poliției

Printr-o adresă, Primăria Părău cere  ajutorul Poliției Părău.

  • ,,Prin prezenta vă solicităm sprijinul în descoperirea utilajelor de pe teritoriul comunei Părău pe care le suspectăm a circula pe drumurile publice fără documente legale valabile, și conduse de persoane sub limita de vârstă legală. De asemenea, vă solicităm să ne sprijiniți îmtr-o acțiune comună de identificare a proprietarilor de autovehicule/utilaje agricole abandonate pe domeniul public de pe raza comunei Părău, în vederea degajării spațiului public afectat“ scrie Primăria Părău în adresa nr. 9563 din data de 8 iulie 2022 remisă Secției de Poliție Rurală Voila, Postul de Poliție Părău.

Tragedia de la Ohaba

Un accident petrecut la 26 aprilie 2021 în satul Ohaba a dus la o tragedie în familia preotului Ciubotariu din localitate.

  • ,,O fetiță în vârstă de 8 ani și 7 luni, care se deplasa pe bicicletă pe raza localității Ohaba  s-a autoaccidentat de un utilaj agricol ce se afla parcat. Victima a fost transportată la spital, ulterior echipajul medical declarând decesul acesteia. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele si împrejurările în care a avut incidentul” anunța la accea vreme  IJP Braşov în comunicatul de presă.

Decesul micuței Elisabeta Ciubotariu la doar 8 ani a șocat întreaga comunitate. Un utilaj agricol parcat ilegal pe stradă, în care a intrat fetița cu bicicleta, a dus la moartea copilei.

  • ,,Este o familie frumoasă  cu mulţi copii, toţi bine crescuţi, respectoşi şi cu mult bun simţ. Părintele nu s-a plâns niciodată şi şi-a acceptat menirea.   Fetiţa se juca pe stradă, când s-a speriat de un câine şi a intrat cu bicicleta într-u utilaj agricol. S-a lovit în zona abdominală şi a făcut hemoragie. A fost transportată la Braşov, dar din păcate a decedat. Mare suferinţă pentru aceşti părinţi. A fost înmormântată  la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ohaba”  declara atunci protopopul de Ţara Făgăraşului, pr. Iulian Boac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here