Locatarii din strada Salcâmului au așteptat cu sufletul la gură ziua de marți, 26 iulie, pentru a scăpa de stresul cauzat de canalizarea care li se deversa în casă, beciuri și curți. Așa le promisese reprezentanții Primăriei Făgăraș că vor aduce vidanje de capacitate mai mare de la Apa Canal SA Sibiu pentru a goli canalele care erau pline de apă. De 5 săptămâni acești oameni suportau mizeria în gospodăriile lor, iar Primăria Făgăraș n-a găsit soluțiile pentru a rezolva problema canalizării de pe strada Salcâmului.  Abia după ce locatarii au depus o sesizare la primar și s-au prezentat în plenul CL Făgăraș, a fost luată în serios problema de pe Salcâmului.   În cursul zilei de marți, 26 iulie, Primăria Făgăraș a adus de la Apa Canal Sibiu două vidanje care să golească de apă  canalele.

  • ,,Sunt utilaje de capacitate mare. Vom goli canalul pentru a putea ajunge la pompe să verificăm sitele, să le curățăm. Aici s-au aruncat tot felul de materiale, pampers, pet-uri și s-a înfundat“ a spus ing. Radu Stelea, angajatul Primăriei Făgăraș.

A asistat la acțiunea reprezentanților primăriei și o locatară de pe Salcâmului.

  • ,,De 5 săptămâni ne-au ținut așa, cu canalul în curți și case. Puteau să aducă aceste vidanje de atunci, dar n-au vrut. Numai câte telefoane am dat la primărie și tot pe mine mă certau, că eu nu sunt specialist. Rețeaua aceasta este subdimensionată și de aceea s-a înfundat. Nu s-au aruncat obiecte așa cum susțin cei din primărie“ a spus locatara de pe Salcâmului.

 

A ajuns la fața locului și consilierul local Lucian Cupu.

  • ,,A fost golit canalul de apă și la sitele de la pompe s-a găsit o bucată de material. N-au fost nici pet-uri, nici pampers. Au fost curățate sitele și probabil se va duce apa menajeră pe rețea. Puteau să facă această intervenție acum 5 săptămâni, nu să  lase oamenii să se chinuie. Vom vedea dacă va funcționa“ a spus Lucian Cupu.

Investiția ,,Rețea de canalizare pe strada Salcâmului“ realizată de primărie cu bani de la bugetul local, lucrare încredințată direct firmei Petrabog Edil SRL, n-a fost predată companiei Apa Canal Sibiu, care administrează rețeaua de canalizare și apă din municipiu, deși lucrarea a fost finalizată în noiembrie 2021.   Ing Radu Stelea a declarat însă că există   o HCL în acest sens și că rețeaua de canalizare de pe Salcâmului este predată la Apa Canal Sibiu. După scandalul din Salcâmului, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CL Făgăraș programată pentru joi, 28 iulie a.c., a fost trecut un astfel de proiect.  Locatarii de pe Salcâmului se întreabă acum cine va plăti chiria pentru vidanjele de la Apa Canal Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here