Administrația Națională de Meteorologie actualizat avertizările de furtuni și caniculă. În județul Alba, sunt avertizări Cod Galben și Portocaliu.

COD GALBEN: de joi, 28 iulie, ora 10:00 până vineri, 29 iulie, ora 6.00 – instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului, sudul și estul Transilvaniei și nordul Drobogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. Local cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

COD PORTOCALIU: joi, 28 iulie, orele 14.00 –23.00 – cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată – Carpații Meridionali și de Curbură

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40-60 l/mp

COD GALBEN: joi, 28 iulie și vineri, 29 iulie – val de căldură, disconfort termic ridicat

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în vestul și local în sudul țării. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în după-amiaza zilei de vineri (29 iulie).

În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Sâmbătă (30 iulie) disconfortul termic va fi ridicat în majoritatea regiunilor, local va fi caniculă, iar din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest și nord-vest, apoi treptat și în restul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here