,,De ce doriți să distrugeți învățământul românesc cu o lege mediocră? Ați uitat repede cum era școala românească? Veți rămâne în istoria României ca distrugător al școlii, promovarea mediocrității și a semialfabetismului! Ce părere are garantul cetățenilor români despre proiectul dumneavoastră? Dar Guvernul României? Vreți să măriți salariile dascălilor, să vă accepte această capodoperă? Elevii protestează și părinții la fel, chiar nu vă deranjează? Despre ce este vorba în noua metamorfoză a învățământului:

  •   Desființarea inspectoratelor școlare. Consider că fără un control se va instala haosul.
  •   Școala să dea elevi de nota 7, iar dacă vrei 10 să faci meditații. Pe ai cui bani?
  •   Să dispară tezele, evaluarea națională
  •   Bacalaureatul cu un examen
  •   Concurs la intrarea la liceu cu medii mici, dacă baremul ministerului e 7.00. Studenți cu veleități minore, etc.

Vreți să desființați texele, în schimb ați introdus educația sexuală, care oricum se făcea la orele de biologie, prin medicul de familie, și diriginți. Prin astfel de măsuri puteți schimba firma școlilor cu ,,Haos Planificat“. Și până în prezent a fost un intelectual în minister, care a eliminat, la secția umană a liceului teoretic,   anatomia, fizica și chimia, înlocuindu-le cu  opționale, dar acum se întrece orice limită. Cred că mediocritatea planificată are și alt scop, manipularea mai ușoară a populației. (Prof. Viorel Olteanu)“.

Viorel Olteanu este profesor de biologie

Viorel Olteanu este profesor de biologie, acum pensionar, dar a administrat și orașul Victoria timp de 4 mandate (1996-2008), fiind primul primar ales prin vot democratic la Victoria după 1990. După absolvirea cursurilor universitare la Facultatea de biologie-geografie din Cluj, a profesat la şcoala din Ruja  unde  a fost şi director adjunct, iar apoi la Ucea, unde a fost desemnat director coordonator. A fost profesor la Casa de Copii, instituţie pe care a şi coordonat-o  timp de mai mulţi ani.  După pensionare, în urma concursului susţinut,  a fost director la centrele ,,Castanul” şi ,,Azur”. Prof. Viorel Olteanu a luat atitudine, în 2019,  față de situația cazurilor sociale şi a abandonul şcolar, pe care le-a considerat o problemă naţională. Astfel a conceput un  proiect legislativ cu privire la completarea Legii Administraţiei Publice Locale nr. 215/ 2001, la capitolul ,,Consilii locale” în vederea înfiinţării unei comisii de etică şi echitate socială care să sprijine familiile  care au nevoie de ajutor. Inițiativa lui a rămas doar pe hârtie.

 

3 COMENTARII

  1. Ce să zicem ? Fără comentarii. Eu am rămas stupefiată când am făcut un curs acum 2-3 ani un curs cu d na inspector general Vioricq Preda. Ce să vedeți? Dumneaei ne a transmis clar, cu subiect și predicat că aceste schimbări se fac pentru că așa trebuie, să facă ceva, să aibă activitate desfășurată, să facă schimbări, că ei nu pot sta degeaba acolo.m, la minister. Trebuie să demonstreze că au avut activitate !!! A mai zis că dacă nu ne convine ceva, trebuie să zicem clar și tare ! Am rămas fără cuvinte !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here