Deși este un club nou fondat în contextul sportiv făgărășean, ACS Azuma Dojo a reușit, prin munca antrenorului Cătălin Răduleț, să se lanseze în marea performanță. Sportivii de la ACS Azuma Dojo au reușit să obțină performanțe notabile în plan național și internațional.   La Campionatul European de Karate, desfășurat în perioada 29-31 iulie a.c., pe sistem S.K.I.F (Shotokan Karate-Do International),  în Olanda, Azuma Dojo a dat cel mai premiat sportiv din lotul S.K.I.F România în persoana lui Alin Răduleț.

Antrenorul Cătălin Răduleț:,,Clubul a fost înființat cu scopul de a promova sportul făgărășan”   

Născut în anul 1975, Cătălin Răduleț este profesor de Educație Fizică și Sport în cadrul Școlii Gimnaziale Comăna de Jos. ,,Clubul Azuma Dojo a fost înființat în anul 2017 cu scopul de a promova sportul făgărășan. Am început să practic Karate din clasa a VI-a sub îndrumarea lui Florin Tătar, apoi am continuat cu Sensei Gheorghe Țețu. Am plecat din clubul CSM Karate-Do Făgăraș și am ales să-mi urmez propria cale în Karate” a spus Cătălin Răduleț.

Alin Răduleț: ,,În acest sport am găsit disciplină în plan personal”  

 

Cu o explozie foarte puternică, lucru denumit ,,kime” în Karate, cu o viteză de reacție foarte mare și însușiri tehnice deosebite, Alin Răduleț a reușit să se mențină în topul competițional de multă vreme încoace. Vice-campion mondial la Campionatul Mondial din Cehia, desfășurat în anul 2017 la Hradec-Kralove, la proba de kumite- luptă liberă după un regulament foarte strict, Alin Răduleț a devenit anul acesta campion european. ,,Practic Karate de la vârsta de trei ani și opt luni. În acest sport am găsit disciplină în plan personal și performanța din punct de vedere sportiv. Am fost elev al Școlii Gimnaziale Ovid Densusianu Făgăraș, iar începând cu această toamnă voi fi elev al Colegiului Național ,,Radu Negru” din Făgăraș. Sunt campion european en titre la kumite individual și kumite echipe, vice-campion european la kata individual și kata echipe. Sunt cel mai medaliat sportiv din lotul S.K.I.F România. La proba de kumite am susținut șase meciuri, au fost 60 de sportivi împărțiți pe două tatami în spațiul de luptă. Am luptat cu sportivi din Cehia, Cipru, Danemarca și Suedia, țări cu o tradiție puternică în Karate. În finală l-am învins pe sportivul suedez cu scorul de 2-1, am avut două wazari. Am avut emoții la primul meci, după care am început să simt competiția și să mă obișnuiesc cu tensiunea competiției. Nu a fost nici foarte greu dar nici ușor, a fost un nivel de campionat european. Arbitrajul a fost la sânge, am pierdut locul I la kata (luptă imaginară cu mai mulți adversari) pentru că nu am fixat două tehnici la kata Gankaku, m-am dus cu ele legate. Vreau să mă antrenez și mai mult de acum încolo în vederea viitorului campionat mondial. După liceu vreau să urmez Facultatea de Educație Fizică și Sport” a spus Alin Răduleț. Alin, în vârstă de 15 ani, deține gradul shodan (1 dan centura neagră) în Karate, examen luat cu maestrul Manabu Murakami.

Robert Fuior: ,,Am avut emoții mari”

Robert Fuior a obținut aurul la kumite pe echipe. ,,Anul acesta intru în clasa a IX-a la Colegiul Național ,,Doamna Stanca” din Făgăraș, am fost elev la Școala Generală nr. 1 din cadrul Colegiului Național ,,Radu Negru” din Făgăraș. Am obținut medalia de aur la kumite pe echipe, categoria 14-15 ani. Fiind prima mea participare la acest nivel mi s-a părut destul de greu. Categoria în sine a fost grea și am avut emoții foarte mari legate de amploarea competiției” a spus Robert care deține centura neagră 1 dan.

Raul Maier: ,,Am venit la Karate pentru a învăța să mă apăr”  

Raul Maier, în vârstă de 13 ani, a obținut locul II la kata echipe, categoria 12-13 ani. ,,Sunt elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ,,Ovid Densusianu” din Făgăraș și practic Karate de la vârsta de șase ani. Am venit la Karate pentru a învăța să mă apăr, apoi să obțin rezultate în plan sportiv” a spus Raul Maier.

Maria Stroia: ,,A fost prima mea participare la un campionat european”   

,,Am reușit să intru în finala probei de kata, categoria 12-13 ani și a fost prima mea participare la un campionat european. Sunt elevă la Colegiul Național ,,Radu Negru” din Făgăraș, în clasa a VII-a. Îmi place la Karate faptul că învăț să mă apăr, mă ajută fizic să am mai multă explozie și viteză. Când sunt mare vreau să ajung psiholog și îmi doresc să devin antrenoare” a spus Maria Stroia.

Alexandru Chima: ,,Importantă este participarea”   

Alexandru Chima este elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Ovid Densusianu din Făgăraș. ,,Am participat la kata. Deși nu am obținut niciun loc importantă este participarea și experiența câștigată fiind vorba de un campionat european. Vreau să devin profesor de informatică, să continui în plan sportiv unde îmi doresc să obțin centura neagră și să ajung campion mondial. Îmi place aici pentru că am învățat să devin disciplinat, am o motivație personală iar acest sport mă ajută și la școală. Tot aici am învățat să mă apăr” a spus Alexandru.  (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here