,,Bună ziua, 

Doresc să vă aduc în atenție un caz din satul Cincsor, com. Voila.  Este vorba de un nuc plantat în fața porții noastre în urmă cu 22 de ani, un nuc mare și frumos, care a fost de-a dreptul ciontit de către cei de la Electrica, în urma faptului că 2 fire electrice (atenție neizolate) s-au atins la vânt, au făcut scurt circuit și s-au rupt. 
Am făcut de mult timp sesizare celor de la Electrica să pună eventual o despărțitoare pentru fire, dar fără rezultat, nimeni nu a fost interesat. 
Nucii sunt pomi ocrotiți, conform  Legii 203/2003 și republicată în 2008, și nu pot fi tătiați nici măcar pe proprietate privată de către proprietar.
În cazul de față așa „toaletare” a pomului de către 2 oameni de la Electrica, fără aviz de la directia agricolă măcar, nu ar trebui lăsată nesancționată de ochiul public, mai ales că nu era de datoria lor și nu intra în obligația celor de la Electrica să facă acest lucru, ci în obligația Primăriei, care de ani de zile nu a făcut nimic pentru a curăța acest nuc ți alții aflați pe proprietate publică. In cazul de fața (atașez poze) la primul vânt nucul este în pericol să cadă, să blocheze drumul  ți nu mai are nicio țansă să își revină, a fost lăsat practic cu 2 crengi pe el.  Primăria nu dă semne că este interesată de acest caz și a trimis doar  oameni care să curețe crengile tăiate de cei de la Electrica.  Cu recunostință, Rujoiu Maria“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here