Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei,   va avea loc în perioada 6-11 septembrie și va fi transmis la Eurosport. Astfel, în perioada 6-11 septembrie, rezumate extinse din fiecare etapă a Turului României vor putea fi urmărite zilnic în 50 de ţări, inclusiv în România, fiind pentru prima oară când competiţia este transmisă la nivel internaţional, asemenea tuturor celorlalte mari tururi cicliste. Traseul Micii Bucle, alcătuit anul acesta din peste 850 km, este construit astfel încât să evidenţieze importante zone turistice din România. Astfel, plutonul format din 24 de echipe din 15 ţări va traversa regiuni de referinţă precum Ţara Lăpuşului în Maramureş, Colinele Transilvaniei, Ţara Făgăraşului, dar şi cel mai spectaculos drum din ţară – Transfăgărăşan.

Competiţia va debuta pe data de 6 septembrie, în Piaţa Libertăţii din Satu Mare, cu o cursă-prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape:

  • Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistriţa
  • Etapa 2 (8 septembrie): Bistriţa – Târgu Mureş
  • Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureş – Făgăraş
  • Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeş
  • Etapa 5 (11 septembrie): circuit în Bucureşti

Pe plan local, competiţia va putea fi urmărită pe Eurosport 1 şi Eurosport 2 sub forma unor rezumate extinse de etapă. Transmisiunile de o jumătate de oră vor fi comentate de Manolo Terzian, expert Eurosport şi vocea Turului Franţei, şi vor acoperi cele mai importante evenimente ale cursei din România. Au confirmat prezenţa în Turul României 24 de echipe profesioniste din ţări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria, printre care 2 echipe pro-continentale: CAJA RURAL, aflată pentru prima dată în România, DROPPER DRONE HOPPER – ANDRONI GIOCATTOLI, o echipă cu istoric la cursele din România. În competiţie sunt înscrise şi echipele naţionale ale României şi Bulgariei, precum şi toate cele trei echipe continentale din România: MENTORISE ELITE TEAM CFX, GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE şi TEAM NOVÁK.

  • „Turul României – Auchan – Eurosport. O formulă perfectă din care sportul are de câștigat, România va fi văzută în toată lumea, cicliștii români vor avea posibilitatea să se remarce, iar Federația Română de Ciclism se poate mândri cu parteneri puternici și stabili. Vă mulțumim pentru atenția pe care ciclismul o are din partea comunităților și vă invităm să țineți pumnii strânșii sportivilor români în perioada 6-11 septembrie.”, a declarat Alex Ciocan, Președintele Federației Române de Ciclism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here