FOTO: Agerpres

Înotătorul român David Popovici, campion mondial şi european la 100 m şi 200 m liber, s-a retras din finala probei de 400 m liber, prevăzută miercuri seara la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, conform unei postări a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern pe Facebook.

În urmă cu câteva ore, Popovici, 17 ani, se calificase cu al patrulea timp din serii în finala de la 400 m liber.

”Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii. David Popovici vă mulţumeşte pentru sprijinul necondiţionat de care a avut parte pe toată durata competiţiei de la Roma şi vă aşteaptă mesajele de încurajare şi la următoarele întreceri”, se arată în mesajul FRNPM.

”Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

La Roma, Popovici a cucerit medaliile de aur la 100 şi 200 m liber.

CM de înot la juniori are loc la Lima (Peru), între 30 august şi 4 septembrie.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here