În perioada 15-21 august, Cetatea Făgărașului este platou de filmare pentru proiectul cinematografic ,,Brâncoveanu”, în regia lui Dan Piţa.   Așa cum susține  producătorul proiectului, Alexandru Ciocianu de la Apolo AVP SRL,  ,,Brâncoveanu“ este un film de inters naţional care aduce la lumină contribuţia Domnului Valah Brancoveanu la răspândirea creştinismului în epoca medievală și va reda drumul domnitorului spre capitala Imperiului Otoman, unde doreşte să își dovedească nevinovăţia.

Filmări fără taxe

Folosirea castelului medieval de la Făgăraș pentru filmări a fost aprobată de Consiliul Locl Făgăraș încă din luna martie 2022 când a fost emisă o HCL.

  • ,,Această colaborare va aduce un beneficiu de imagine  Cetății Făgărașului și  va ajuta la susţinerea şi promovarea patrimoniului local şi naţional. Filmul va avea  proiecţii în peste 120 cinematografe din țară, precum și un circuit festivalier la Berlin, Cannes, Veneţia“  a explicat producătorul.

În schimbul promovării Cetății, casa de producție nu va plăti taxa de închiriere a spațiilor, 5000 lei/zi, conform  HCL.112 din 26.04.2021.   În genericul final al filmului vom găsi denumirea şi sigla Cetăţii şi a Primăriei, ca şi pe afişe, pliante, broşuri şi fluturaşi. Bannere cu însemnele Primăriei Făgăraş vor fi amplasate în faţa cinematografelor şi în holul acestora, la spectacolele de gală ale filmului. Realizatorii filmului vor aduce mulţumiri Făgăraşului la emisiunile de radio şi televiziune la care vor fi invitaţi. Acest film are un target de proiecţii în peste 120 cinematografe din ţară, precum şi un circuit festivalier la Berlin, Cannes şi Veneţia.

Vor fi folosite următoarele spații din castelul medieval:

  •  Sala Tronului
  • Turnul Temniţei
  • Logie etaj II
  • Salonul Principelui
  • Crama
  • Curtea interioară
  • Curtea exterioară

În aceste spații se vor reconstitui: Salon domnitor, Salon sultan, Salon tribunal, coridoare, treceri,  dormitor, curte interioară, temniţa, curte exterioară.

Actorul Mihai Giurițan în ,,Brâncoveanu“

Producţia lui Dan Pița redă partea finală a vieţii lui Brâncoveanu şi va reda drumul domnitorului spre capitala Imperiului Otoman, unde doreşte să îşi dovedească nevinovăţia. Marele domnitor al Ţării Româneşti Constantin Brâncoveanu (născut la 15 august 1654 şi executat la 15 august 1714), a preferat să fie decapitat la Constantinopol, alături de cei patru fii ai săi – Constantin, Ştefan, Radu şi Matei – şi de sfetnicul Ianache Văcărescu, decât să se lepede de religia sa creştină. Îl vom regăsi în film pe actorul făgărășean Mihai Giurițan, care joacă rolul domnitorului Constantin Brâncoveanu și în piesa de teatru cu același nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here