Trupa de copii ,,Thalia” coordonată de Ionuț Sas a început stagiunea de toamnă  cu piesa ,,Triunghiul în patru colțuri” a lui Ion Sava. Spectacolul a avut loc vineri, 26 august  și s-a jucat pe scena Casei de Cultură din Făgăraș, la ora 11.00.

  • ,,Acum s-a jucat avanpremiera piesei și am invitat mai mult prieteni apropiați, premiera va avea loc undeva la mijlocul lui septembrie, după începerea școlii. Trupa de teatru ,,Thalia” a ales să joace în stagiunea 2022-2023 piesa acestui om de teatru, mai puțin cunoscut publicului larg. Este vorba de piesa într-un act ,,Triunghiul în patru colțuri”,  o comedie care nu s-a mai jucat până în momentul de față, publicul făgărășean având ocazia să asiste la o premieră națională” a spus Ionuț Sas, coordonatorul trupei ,,Thalia”.

Protagoniștii piesei au fost tinerii actori făgărășeni Andrei Stanciu, Ștefania Pică, Aura Tărnăuceanu și Vlad Pedestru, proaspăt laureați ai festivalului de teatru pentru liceeni  ,,Primavera” desfășurat la Sinaia, unde au obținut locul I.

  •  Tudor Arghezi spunea despre Ion Sava: ,,Piesele de teatru ale lui Ion Sava trebuiesc căutate, găsite, publicate și jucate: adevărate modele de substanță pentru dramaturgie”.
  •    Liviu Ciulei spune despre Ion Sava- ,,Cred că Ion Sava este primul regizor modern român, adică primul regizor care privește fenomenul teatral ca pe un act de viabilitate proprie și ca pe un tot organic compus din factori atât de deosebiți cum sunt: textul dramatic, prezența actorului, importanța dinamică a mise en scene-ei, a plasticii decorului și luminii- într-un cuvânt este primul regizor de la noi preocupat de sinteza care creează spectacolul”. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here