FOTO: impact.ro
Modificare majoră pentru admiterea la liceu 2023, anunțată pe Facebook de ministrul Educației. Acesta a scris într-un mesaj pe rețeaua de socializare că „a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu”. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu vine cu o săptămână înainte ca elevii vizați de schimbare să înceapă clasa a VIII-a.

Mesajul ministrului Cîmpeanu: „În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională”.

În proiectul de ordin de ministru,media claselor gimnaziale rămânea în calculul mediei de admitere la liceu 2023 și reprezenta 20% din aceasta, ca și până acum.

Decizia ar fi fost luată în comisia de dialog social, unde sunt reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.

Amintim că ministrul Educației declara încă de la finalul lunii mai 2022 că mediile din gimnaziu “mai degrabă nu” ar trebui să conteze pentru admiterea la liceu.

O analiză Edupedu.ro pe baza rezultatelor la Evaluarea Națională 2022 a arătat că elevii care au mediile sub 3 la Evaluarea Națională au mediile la clasă cu cel puțin 4 puncte mai mari față de cele de la examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here