În cadrul adunării generale a acționarilor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Braşov (ADI ISO Mediu) desfășurată marți, 30 august a.c., s-au analizat contractele în baza cărora se depozitează deșeurile menajere colectate de pe raza județului. Au fost stabilite detalii privind depozitarea deșeurilor la Fin-Eco, dar și pentru pentru societatea de salubritate Ecosistem Victoria.

,,Pentru localităţile din zona Victoria, care sunt deservite de Ecosistem Victoria, va fi permisă depunerea deşeurilor la Romcim Hoghiz sau la depozitul de deşeuri din judeţul Sibiu, asta pentru că distanţa până la depozitul de la Braşov este foarte mare. În rest, celelalte localităţi din judeţ trebuie să depună deşeurile la Fin-Eco Braşov“ s-a stabilit  în ședință.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Braşov (ADI ISO Mediu) va semna, în numele celor 58 de primării din judeţul Braşov, contractul cu Fin-Eco, în baza căruia se vor depozita deşeurile la rampa ecologică zonală de lângă Braşov.  Astfel, potrivit hotărârii membrilor asociaţiei, ADI ISO Mediu va negocia anual preţul contractului până la data de 31 martie, iar tariful va intra în vigoare din 1 aprilie. 

  • Demersurile pentru fundamentarea noului tarif vot începe cu data de 1 ianuarie. În cele trei luni, noi vom avea posibilitatea de a verifica dacă preţurile propuse de operatori sunt bine fundamentate”, a declarat preşedintele ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu.

În prezent, taxa de depozitare este de 140,97 lei/tonă, fără TVA, sumă căreia i se adaugă şi contribuţia pentru economia circulară în cuantum de 80 lei/tona de gunoi depozitat.   Tot în acest contract se menţionează că depozitul va fi monitorizat cu ajutorul unor senzori de calitate a aerului, amplasaţi de operator, pentru a monitoriza eventualele emisii de gaze de deşeu. În aceeași ședință  s-a aprobat  execuţia bugetară a asociaţiei pe anul 2021, bugetul pe anul în curs, dar şi planul de activităţi pe anul 2021. De asemenea, a fost votată hotărârea privind accesarea de către ADI ISO Mediu a fondurilor europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă pentru amenajarea unor centre de aport voluntar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here