FOTO: G4Media

Bianca Costea (17 ani), David Popovici (17 ani) și Vlad Stancu (17 ani) au obținut, luni dimineață, câte o medalie la Mondialele de juniori de la Lima.

Bianca Costea a câștigat finala probei de 50 de metri liber, pe care a încheiat-o în 25.35. Românca a fost urmată de italiencele Sara Curtis, cu timp 25.53, și Matilde Biagiotti, 25.60.

David Popovici și-a continuat seria remarcabilă din acest an cu medalie de aur în proba de 100 de metri liber de la Mondialele de la Lima.

Românul a încheiat proba ”regină” a natației în 47.13, iar podiumul a fost completat de croatul Jere Hribar, 49.37, și de cipriotul Nikolas Antoniou, 49.91.

Vlad Stancu a concurat în proba de 1.500 de metri liber, pe care a încheiat-o în 15:17,97, ceea ce i-a adus medalia de bronz. Aurul a fost câștigat de spaniolul Carlos Benito, cu 15:08.14, în timp ce argintul a fost cucerit de maghiarul Laszlo Galicz, cu 15:12.71.

România a fost aproape de o altă medalie la Lima, însă Rebecca Diaconescu a terminat pe locul patru în finala de la 50 de metri spate, cu timp 28.94. Româncei i-a lipsit o singură sutime pentru a obține bronzul.

David Popovici a terminat competiția din America de Sud cu patru medalii: trei de aur (100 m, 200 m și 4×100 m ștafetă) și una de argint (4X100 ștafetă mixtă).

La finalul întrecerii, înotătorul român a ținut să mulțumească tuturor celor care au susținut delegația României la această competiție de anvergură.

”Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu!”, a transmis David Popovici.

România a încheiat Campionatul Mondial de Înot juniori de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz, într-o competiție la care nu au participat sportivii ruși și americani. România s-a clasat pe locul patru, după Japonia, Ungaria și Polonia.

La Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima, care s-a desfășurat în perioada 30 august-4 septembrie, au participat peste 700 de sportivi din 100 de țări, lotul României fiind format din nouă înotători: David Popovici, Vlad Stancu, Bianca Costea, Patrick-Sebastian Dinu, Rebecca-Aimee Diaconescu, Aissia-Claudia Prisecariu, Ștefan Cozma, Alexandru Constantinescu, Andra Denisa Gorecki.

Loturile Rusiei și Statelor Unite ale Americii nu au participat la această competiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here