,,Naşterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea; că din tine a răsărit Soarele dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru şi dezlegând blestemul, a dat binecuvântare şi stricând moartea, ne-a dăruit nouă viaţa veşnică“. (Troparul Sărbătorii)

Joi, 8 septembrie 2021,  creştinii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici prăznuiesc  Naşterea Maicii Domnului, care în popor se mai numeşte şi Sfânta Marie Mică. Praznicul va fi marcat  la Mănăstirea Făget Boholţ de pe Dealul Galaţiului prin sărbătoarea hramului la care  va participa  IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Este hramul bisericii mari din cadrul Mănăstirii Făget-Boholț, unde se va oficia slujba arhierească.  Conform tradiţiei, începând cu ora 8.00 se va sfinţi  apa, după care se va oficia Sfântul Maslu. Apoi credincioşii vor  participa  la Sfânta Liturghie care  va fi săvârşită de IPS Laurențiu și un sobor de preoţi.

  • ,,La această mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși și pentru mănăstirea noastră îi așteptăm în mijlocul nostru în număr mare pe enoriași pentru a ne ruga împreună și a aduce mulțumiri Maicii Domnului“ a spus maica Pantelimoana.

Pentru fiecare participant la hram, stăreția mănăstării a pregătit pachete care vor fi împărțite după slujba arhierească.  Mănăstirea Făget Boholţ a devenit o oază de linişte într-un loc deosebit pe care Părintele Arsenie Boca l-a stabilit într-unul din drumurile sale  la enoriaşii din  satul Boholţ. Mănăstirea Făget-Boholț are o frumoasă istorie scrisă cu sudoare de două măicuțe, Teodora şi Pantelimoana, care au edificat lăcașul de cult, demonstrând astfel că dacă există credință, se pot realiza lucruri pe care cu greu le-ai putea imagina.

  • ,,Acest loc pe care s-a ridicat mănăstirea se numeşte Dealul Crucii. Aici a fost cândva o mare pădure de fagi, care în timp s-a distrus. Locul poartă această denumire pentru că aici era ieşirea din tunelul subteran care venea din Cetatea Făgăraşului şi care se bifurca spre Hălmeag şi spre Cincu. Tot din acest loc se pleca pe front şi în primul şi în al doilea război mondial. Pe atunci drumul era undeva în vale, actualul drum a fost croit de nemţi şi de italieni. Mănăstirea are un larg orizont, al întregii Ţări a Făgăraşului, de la Perşani până la Victoria ” au spus măicuţele.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here