La data de 10 septembrie 2022, în intervalul orar 11.30-15.30, polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Brașov, în colaborare cu polițiști ai Serviciului Rutier și Poliției Stațiunii Râșnov, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza localităților Brașov, Bran, Râșnov, Făgăraș, Victoria, Codlea, Dumbrăvița, Șercaia și Hârseni, precum și pe tronsoanele de drum de pe raza județului Brașov ale DN1 și DN73, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniile drepturilor de autor, evaziunii fiscale și contrabandei.

  •   Verificarea respectării de către agenții economici din zonele vizate, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse (alimentare şi  nealimentare) a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe);
  •   Verificarea respectării prevederilor Codului Vamal de către persoanele fizice care călătoresc pe raza județului Brașov, cu privire la natura și cantitățile de bunuri accizabile pe care le posedă pe durata transportului;

40 de sancțiuni

În cadrul activităților desfășurate au participat 32 de cadre de poliție, care au verificat 66 de operatori economici,  au legitimat 97 de persoane și au verificat în trafic 30 de autovehicule.Pentru abaterile constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 140.000 lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 27 au fost pentru încălcări ale dispozițiilor prevăzute în O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 12 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicat și 1  pentru nerespectarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Au rămas fără carnete de conducere

Au fost constatate în flagrant 2 infracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, totodată fiind reținute 2 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Au suspendat activitatea unei firme

În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 28/1999, a fost confiscată suma de aproximativ 8.200  lei și dispusă măsura complementară a suspendării activității comerciale pentru o perioadă de 30 zile a unui operator economic verificat. Reprezentanții a 6 societăți comerciale au fost invitați la sediul unității de poliție, pentru a prezenta documente suplimentare, urmând a fi continuate verificările specifice de către polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here