Părintele Gheorghe Colțea, fost protopop al zonei Bran-ZărneștI, a trecut la cele veșnice la 59 de ani. Era extrem de respectat și iubit de enoriași, dar și de toți care i-au urmări emisiunile la Radio și TV Trinitas și i-au ascultat sfaturile de-a lungul vieții.
Fiica părintelui Colțea a scris un mesaj emoționat în memoria tatălui ei.

  • Cu mare durere în suflet și cu inima frântă anunț trecerea la Domnul a iubitului meu tată. Dragul meu tată, ai plecat mult prea repede de lângă noi, dar mă rog Bunului Dumnezeu să te pună lângă Sfinții pe care tu ii iubeai atât de mult și nu încetai a te ruga lor! Drum lin către o lume mai bună și plină de lumină, tată! Te iubim”.

Gheorghe Colțea se mândrea că și-a petrecut copilăria păstorind oile pe munte. În ultimul său interviu, mărturisea că îi este dor de acele vremuri și că menirea sa pe pământ a fost să păstorească oamenii.

  • Sunt păstor-preot. O ciudată combinație, dar nu este ciudată, pentru că, în adânc de istorie, așa cum am învățat noi la teologie, preoția sau dregătoria de preot o făceau păstorii și, în general, legătura cu divinitatea o țineau oamenii în simplitatea lor. Când ți-e drag de ce faci, nu e greu deloc. Este foarte frumos și eu mă întorc foarte des în ambientul pastoral. Au trecut foarte repede anii, am o pastorație de oameni sau cu oameni deja de 32 de ani. Mi-a fost enorm de drag să păstoresc oameni. Prima parte a vieții, consumând-o în sălbăticie, în păduri, în anturajul puținor oameni, mi-a fost dor întotdeauna de oameni”, mărturisea părintele.
  • Odihnă veșnică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here