Pensionarii făgărășeni nu se prea înghesuie la fel ca în anii trecuți pentru a intra în posesia unui bilet de tratament distribuit prin oficiul de pensii. ,,Perioada de sejur  s-a redus, nu mai avem 18 zile și 16,  în zilele de weekend nu mai avem tratament, dar prețul biletului este același. Eu am fost în luna august la Covasna, dar condițiile nu au mai fost ca în anii trecuți“ spune un pensionar din Făgăraș.  Pensionarii pot beneficia și în această perioadă de bilete la tratament într-o serie de stațiuni din țară. În acest an, pe lista caselor județene de pensii s-au aflat următoarele stațiuni: Bala, Olănești, Herculane, Buziaș, 1 Mai, Amara, Căciulata, Călimănești, Covasna, Băile Felix, Geoagiu, Govora, Mangalia, Moneasa și Pucioasa. Potrivit HG nr. 304/2022, pentru anul 2022 a fost asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear în unitățile deținute de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).  Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii, cu o durata a sejurului de 16 zile, iar prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.   Prețurile oscilează între 1.933 de lei și 2.027 de lei. Biletele de tratament se acordă persoanelor îndreptățite, la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament.  Cererea tip completată se depune la   la sediul casei teritoriale de pensii.

Documentele necesare pentru obținerea biletelor:

  • cerere tip, depusă la sediul casei teritoriale de pensii;
  • document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie, în original sau copie, care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
  • declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie
  • biletul de trimitere, formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original la momentul eliberării biletului).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here