Asociația ,,Bun Venit Transilvania“ a  obținut finanțarea proiectului ,,Laolaltă ne e bine“ care se referă la un program de întărire a capacităților instituționale, de valorizare a resurselor locale și combaterea discriminării către o societate mai echilibrată și sustenabilă în Comuna Ticușu. Partener în cadrul acestui proiect european este Primăria Ticușu. Proiectul se va derula timp de 14 luni și va avea mai multe componente. Prima este dedicată consolidării capacităților instituționale existente în comuna Ticușu, iar o  altă componentă presupune   organizarea de diferite cursuri pentru populația comunei Ticușu.

  •     În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de formare PC pentru angajații Primăriei, pentru membrii Consiliului Local și membrii Asociației ,,Bun Venit Transilvania“, care se vor încheia, după susținerea unui examen,  cu  diplome de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii. Perioada cursurilor va fi ianuarie–martie 2023.
  •   Organizarea de mese rotunde pe 6 teme diferite precum fenomenul de violență asupra copilului, problematica de gen în România și pe plan local, diferențierea între urban și rural datorită nivelului educațional, discriminare rasială, probemele de mediu, cauzele și posibilitatea de a aduce o îmbunătătire a calitătii acestuia,  conștientizarea marginalizării persoanelor cu dizabilităti.
  •   Cursuri pentru populația comunei Ticușu: operare PC începători pentru locuitorii comunei Ticușu finalizate  cu  diplome de participare, perioada: ianuarie–martie 2023 ;    servicii de sprijin pentru elevii din clasele primare din satul Cobor, în afara școlii, pentru recuperarea materiilor școlare pierdute;  povestea firelor – meșteșugul de prelucrare a lânii (se va învăța despre andrele, foarfecă, ace, centimetru, toarcerea lânii, etc).
  •  ,, Vom avea o expoziție la Coresi Shopping Center Brașov a lucrărilor obținute de către participanți. Grupul țintă sunt tineri între 16-40 ani. Vom mai organiza cursul ,,Grădina mea organică – un viitor curat și sănătosprin care dorim să învățăm practici deja știute, dar uitate: de la transformarea și folosirea deșeurile biodegradabile, în beneficiul livezilor și grădinilor proprii, până la obținerea roadelor.  Perioada va fi 30 septembrie-1 octombrie 2022. Vom avea cursuri pentru tăierile pomilor și arbustilor fructiferi. Perioada: februarie – martie 2023 și altele“ a explicat Antónia Czika, responsabil comunicare în cadrul proiectului.

Festival cultural

Tot în cadrul proiectului se vor organiza ateliere de desen, fotografie, pictură, teatru, educație muzicală, etc.

  • ,,Vom avea un eveniment de promovare a diversității culturale și a cunoștințelor dobândite în cadrul proiectului. Programul vizează sporirea dialogului cultural și protejarea identității prin înțelegerea diversității culturale. Vom prezenta proiecte prin care împărtășim câteva exemple din vasta diversitate culturală, precum: teatru, concerte, proiecții de film, istoria minorităților spusă printr-o expoziție fotografică, workshopuri în arta meșteșugului și dans. Prin acest festival prezentăm rezultatul activităților pe parcursul celor 14 luni.   Partenerul acestui proiect este Primăria Ticușu“ a mai explicat Antónia Czika, responsabil comunicare în cadrul proiectului. (Lucia BAKI)

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here