Legislativul de la Făgăraș va fi completat cu 2 consilieri locali, care vor ocupa locurile vacante. Asta dacă Leabu-Cornea Iuliana Florentina și Dobria Florin Emanuel vor depune jurământul în plenul CL Făgăraș. Judecătoria Făgăraș a validat în ședința din data de 20 septembrie 2022 mandatul Iulianei Leabu, iar în cazul lui Florin Dobria instanța validase mandatul încă din 18 iulie  2022, dar acesta nu și-a putut prelua funcția de ales local.

Alt consilier local validat

În Dosarul nr. 3474/226/2022, soluția dată de Judecătoria Făgăraș este executorie.

  •    ,,Admite cererea. Soluția pe scurt: În baza art. 122 alin. (1) rap. la art. 114 alin. (2) din OUG 57/2019: Validează mandatul supleantului Leabu Corne Iuliana Florentina  pentru funcţia de consilier local al Municipiului Făgăraş, jud. Braşov. Prezenta hotărâre se comunică de îndată Prefectului Judeţului Braşov şi Secretariatului General al Municipiului Făgăraş, care are obligaţia aducerii la cunoştinţă, în condiţiile art. 114 alin. (5) teza a II-a din OUG nr. 57/2019. Executorie. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Făgăraş. Pronunţată astăzi, 20 septembrie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.Document: Încheiere finală (dezinvestire)    20.09.2022“.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CL Făgăraș programată pentru data de 29 septembrie a.c., ora 19.00, cuprinsă în Dispoziția primarului, nu figurează un proiect de hotărâre privind acest subiect.

Ping pong cu mandatul lui Dobria

Hotărârea Judecătoriei Făgăraș emisă la 18 iulie 2022, executorie, valida mandatul lui Dobria Florin Emanuel de la PNL, care  trebuia să depună jurământul și să activeze apoi în Legislativ. Numai că au trecut de atunci mai bine de 2 luni  și Dobria nu a depus jurământul. În ultimele ședințe de plen, sub diferite pretexte, n-a fost inițiat un proiect de hotărâre în baza căruia Dobria Florin să depună jurământul.

De ce nu vrea primarul și cei 9 consilieri să se completeze Legislativul  

În prezent, Legislativul este împărțit în 2 tabere, una controlată de primar și opoziția. Odată intrând în legislativ,  Dobria și Leabu, de la PNL,  primarul va pierde majoritatea la vot. Sub umbrela interesului local, așa cum susține opoziția, tabăra primarului oficializează prin vot  tot felul de proiecte menite să sifoneze banul public pentru diverse interese. Din această tabără fac parte: Clonț Valentin și Aldea Iuliana de la Pro România, Știrbu Cosmin și Butunoiu Nicolae de la PSD, Șuteu Magdalena, Stengel Norbert de la FDGR, Biza Radu și Colibaș Mihai de la Partida Romilor și Popa Ovidiu, independent.  În opoziție sunt consilierii PNL Gavrilă Dan, Cupu Lucian și Dobre Adina, de la PSD Ludu Marius și Polmolea Corina, de la USR Paicu Cristina și Crăciun Monica, iar de la FDGR Klein Johannes.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here