S-au turat din nou motoarele, adrenalină, peste 40.000 de cai putere pe Transilvania Motor Ring de lângă Târgu Mureș.  Wekeend-ul ce tocmai a trecut, mai exact 23, 24 și 25 septembrie a.c.,  s-a desfășurat etapa a 4-a din Campionatul Național de Drift din România, eveniment organizat  de RoDrift sub egida FRAS.  Au participat peste 90 de piloți din 5 țări, România, Ucraina, Bulgaria, Slovacia și Ungaria, un adevărat record pentru driftul românesc din ultimii ani. Etapa s-a desfășurat la clasele Street, Semi Pro și Pro.  Etapa a contat și pentru Campionatul Ungariei la Drift, 15 piloți din țara vecină fiind la start.   Făgărășeanul Băluț Adrian, cunoscut localnicilor ca Adi Kalu,  a participat  la clasa Semi Pro.

Făgărășeanul Adrian Kalu Băluț a concurat cu 37 piloți

Adrian Băluț, un împătimit al drift-ului, a concurat la clasa semi pro cu 37 piloți. Din nefericire, o  tură de antrenament înaintea concursului a dus la o defecțiune la sistemul de direcție al mașinii sale, fapt ce a dus la pierderea primului battle cu Albu Daniel. Adrian s-a clasat pe locul 23,  rămânând în Top 32, unde a obținut o diplomă de participare.

  • ,,Fiind a 2-a etapă la care particip sunt foarte bucuros că am obținut 63,33 de puncte și m-am calificat pe locul 23. În battel cu Daniel Albu care a concurat  cu o mașină de 550 de cai, aproape dublu față de mașina mea, un pilot tânăr și cu mai multă experiența decât mine, am pierdut din grabă, emoții și nici mașina nu mai funcționa așa cum trebuie. Pe această cale îl felicit pe el dar și pe restul piloților și nu în ultimul rând tot staff-ul RoDrift pentru organizarea impecabilă. La etapa următoare din 21-23 octombrie cu siguranță voi fi mai bine pregătit și fără emoții“ a declarat făgărășeanul Adrian Kalu Băluț.

Cel mai tare festival din Europa

Mii de spectatori au asistat la Festivalul Driftului, care a fost câștigat de pilotul ungar Kevin Piskolty,  în timp ce finalistul etapei, Radu Moise, mai are nevoie de un singur punct în ultima rundă pentru a fi sigur că va câștiga primul său titlu de campion în cei 16 ani de carieră. În battle-uri,  Piskolty a trecut pe rând de Georgi Kazakov (Bulgaria), Florin Cozmuță, Gabi Imre jr și Claudiu Adam, acesta din urmă fiind cel care a avut cel mai bun punctaj în calificări. Adam s-a mulțumit în cele din urmă cu locul 3. În finală, pilotul ungar l-a învins pe liderul campionatului, Radu Moise. Acesta din urmă trecuse în battle-uri de Joszef Szemegy (Ungaria), Vlad Stănescu, Andrii Lutskan (Ucraina) și Krisztian Zilizi (Ungaria). Pentru victorie, Piskolty a încasat un cec de 3.000 de euro. Deși a pierdut în finala etapei din Mureș, Moise și-a mărit avantajul față de principalii urmăritori din lupta pentru titlu, iar în acest moment are cu nu mai puțin de 110 puncte mai mult decât Claudiu Adam, pilotul clasat pe locul 2 și campionul național en-titre.  Fanii au avut parte și de surprize, de la petrecere și până la plimbări cu elicopterul sau curse în dreapta piloților

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here