•    Bărbatul a avut o căsnicie de 62 de ani, iar acum e singur

A dat din întâmplare peste plicul cu fotografii, ascuns între coperțile unei cărți din bibliotecă de peste 50 de ani. A fost surprins că tocmai acum, când are deja 85 de ani, i-au fost scoase în față dovezi ale tinereților lui. Ioan Savu din Victoria și-a propus  să-și cunoască fiica nelegitimă, care acum trece de 50 de ani.

  • ,,Chiar dacă nu am recunoscut-o atunci, este tot fiica mea. Mai am două fete și așa cum le-am ajutat pe ele, aș vrea foarte mult să-mi cunosc și această fiică și să o ajut cu ce pot. Niciodată nu i-am dat nimic. Întotdeauna faptele ne urmăresc“ a spus Ioan Savu.

Idila din tinerețe  cere un final

Povestea pensionarului a început prin anii 70, când lucra la Combinatul Chimic din Victoria și era șef la serviciul de aprovizionare.  Aici a cunoscut-o pe Eleonora Melega (numele după soț) din Dej, care venise în delegație la Victoria de la IPL Dej, intreprindere ce se aproviziona cu rășini de la combinat.

  • ,,După inundațiile din 1970 de pe Someș, am început relația cu Eleonora (Nora) Sumanski, era la origini poloneză. A durat relația până prin 1973, timp în care s-a născut fetița Angelica.  Eu eram un tip mai libertin. În 1976 m-am dus la Dej.  I-am spus Eleonorei (Nora) că vreau să fac testul de paternitate. Am mers împreună la Cluj, iar probele pentru test au fost analizate la București.  Ulterior m-a sunat să-mi spună că îmi trimite o scrisoare în care pune și rezultatul testului de paternitate. Mi-a mai spus la telefon că fetița este a mea, că și grupa sanguină este ca a mea.  De atunci n-am mai discutat cu Eleonora, dar nici nu am găsit acea scrisoare. Soția a aflat și probabil a ascuns plicul sau  l-a distrus. Eleonora a aflat că sunt căsătorit și a rupt relațiile cu mine. De fapt eu eram deja căsătorit când am început relația cu ea și am mințit-o. Ea a crescut singură fetița“ povestește Ioan Savu.

Acum e convins că e fiica lui

Bărbatul era căsătorit la Victoria și avea o fetiță. Dintr-o altă relație mai avea o fetiță pentru care plătea pensie alimentară.

,,M-am dus odată la Dej și am vizitat-o pe Eleonora. Fetița dormea și mi-a arătat-o.  Sunt niște asemănări izbitoare, fantastice, între fetița mea legitimă, cea cu pensia alimentară și Angelica. Sunt convins că dacă vedeam testul de paternitate aș fi luat altă decizie. Dar timpul a trecut și eu am uitat de fetiță“ a mai spus pensionarul.

,,Vreau să o cunosc și să o ajut pe Angelica“

După ce a găsit vechile fotografii, Ioan Savu a retrăit, poate, anii tinereții.

  • ,,În ultimii 30 de ani m-am întors la Dumnezeu. Am avut și multe probleme. Eu sunt absolvent de Teologie, dar nu am fost preot. Recunosc acum că am fost  rătăcit. Tot ce spun am dedus văzând aceste fotografii. De 2 luni de când le-am găsit nu mai am liniște, sunt tulburat. O caut pe Angelica pentru că vreau să o ajut cu ce pot. Este nedrept față de ea, a crescut fără ajutorul meu, iar pe celelalte fiice le-am ajutat.  Acum are 51 de ani, s-ar fi născut la 20 noiembrie 1973, așa cum pot calcula după însemnările de pe spatele fotografiilor găsite. Vreau neapărat să o cunosc. Nu știu dacă mama ei mai trăiește.   Am apelat la fabrica la care lucra, care acum se numește Samux, dar nu mai au arhivele din acei ani. Am apelat și la ziarul local, Dejeanul, dar reporterul n-a mai dat niciun semn, deși a spus că se ocupă.  Nu am putut afla nimic de Angelica Melega, probabil va avea și alt nume fiind căsătorită. Nu-mi pierd speranța că o voi găsi“ a spus Ioan Savu.   (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here