EuropaFM

Premierul olandez ajunge, miercuri, în România.

Mark Rutte va fi primit de președintele Klaus Iohannis și de premierul Nicolae Ciucă la baza militară Cincu din județul Brașov, unde Olanda are staționați soldați în cadrul misiunilor NATO de pe flancul estic.

Cei trei vor discuta și despre aderarea României la spațiul de liberă circulație Schengen, o decizie așteptată de 11 ani la București.

Fost secretar de stat în Ministerul de Interne, Marian Tutilescu amintea de curând la Europa FM că „de câte ori s-a ajuns la votul politic, Olanda s-a opus constant”.

Coincidență sau nu, în ajunul vizitei, România a anunțat că va cumpăra de la olandezi două nave pentru pompierii constănțeni care intervin la incendii izbucnite pe platforme petroliere în Marea Neagră.

Cu dotări de ultimă generație și un cost de 44 de milioane de euro, ambarcațiunile vor fi construite, până la sfârșitul anului viitor, la șantierele Damen de la Galați și Brăila.

Subiectul aderării României, Bulgariei și Croației la acest club de state fără controale la granițe va fi dezbătut în prima parte a lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here