Un proiect al Primăriei Victoria, în valoare de 3,8 milioane de euro, va fi finanțat prin PNRR. Este vorba despre eficientizarea energetică a 7 blocuri de locuințe din oraș în care locuiesc peste 700 de persoane.

  • ,,Tocmai am primit vestea privind cel mai mare proiect al nostru depus vreodată pentru fonduri europene va primi finanțare prin PNRR. Peste 700 de persoane care locuiesc în cele 7 blocuri vor avea condiții mult mai bune de trai și vor plăti facturi mult mai mici pentru energie“ a anunțat Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Au fost incluse în proiectul de eficientizare energetică blocurile  3, 22, 24, 26 de pe strada Viitorului şi de blocurile 29, 31, 46 de pe strada Oltului.  Imobilele vor  beneficia de lucrări de modernizare precum:  reparaţii la balcoane,  renovarea anvelopei clădirilor (suprafaţa opacă şi vitrată), inclusiv a teraselor,  refacerea instalaţiei de iluminat şi montarea corpurilor de iluminat de tip led cu senzori de prezenţă pe casa scării,  montare panouri fotovoltaice pe terasa necirculabilă pentru asigurarea iluminatului pe casa scării,  montare ventilatoare cu recuperare de căldură în camera de zi pentru fiecare apartament, etc.

  • ,,Pentru aceste lucrări nu vom cheltui niciun leu din bugetul local. Acesta este abia primul proiect câștigător. Sunt încrezătoare că și celelalte proiecte pe care le-am depus vor fi câștigătoare și că vom reuși, din bani europeni, să schimbăm în următorii ani fața orașului și să creștem calitatea vieții noastre“ explică primarul Camelia Bertea.

Alte proiecte depuse pe PNRR

Și   Colegiului Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat“ este inclus într-un proiect de eficientizare energetică, valoarea acestuia fiind de  3,8 milioane euro, din care 3,2 milioane (valoarea fără TVA) de la PNRR, iar diferența de la bugetul de stat.

  • ,,Prin această investiție elevii noștri vor studia în condiții mult mai bune, în clădiri renovate, curate și sigure, previziunile arată că, prin eficientizarea energetică se va reduce consumul de energie primară (prin urmare, și costurile) cu 30 până la 65% pe fiecare corp de clădire. În total, se va renova o suprafață desfășurată de 8.735 metri pătrați:  Corpul 1 – școală,  Corpul 2 – sală de gimnastică,  Corpul 3 – atelier școlar,  Corpul 5 – spălătorie,  Corpul 6 – CT,  Corpul 8 – atelier (laborator tehnologic),  Corpul 12 – spații de învățământ pentru activități didactice și de instruire practică și internat (internat 1)“ explică primarul orașului, Camelia Bertea.

Prin  lucrările de eficientizare energetică se realizează, conform proiectului, termoizolarea pereţilor exteriori ai clădirilor şi acoperişurilor de tip terasă necirculabilă, înlocuirea integrală a tâmplăriei existente cu ferestre termopan, instalarea de pompe de căldură, instalarea de panouri fotovoltaice, executarea de jgheaburi și burlane corect dimensionate, care vor prelua apa și o vor direcționa spre rețeaua de colectare, executarea de trotuare, consolidarea fisurilor, repararea tencuielilor degradate de la interior, compartimentări interioare nestructurale la corpurile C1, C2 și C6. Proiecte similare vor fi depuse pentru clădirile spitalului și ale casei de cultură.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here