Nemulțumirile locuitorilor din satul Cincșor au ajuns la Biroul Teritorial Braşov al Avocatului Poporului. Oamenii s-au plâns de lucrările de construire a noului pod de peste râul Olt care nici n-au început deși accesul pe vechiul pod este blocat de peste un an. Au criticat și devierea traficului pe drumul ocolitor, ce leagă satul de DN1, peste barajul de peste Olt.

  • În urma demersurilor întreprinse, Consiliul Judeţean Braşov ne-a comunicat faptul că asfaltarea rutei ocolitoare aflate în administrarea Comunei Voila s-a realizat cu fonduri alocate din bugetul UAT Judeţul Braşov, astfel încât, din luna septembrie 2022, cetăţenii din zonele limitrofe şi alţi participanţi la trafic au acces de la DN1 la DJ105 inclusiv la satele aparţinătoare comunelor Voila şi Cincu. Consiliul Judeţean Braşov ne-a mai comunicat faptul că infrastructura acestui drum comunal nu este adecvată traficului greu, astfel că, cu acordul Inspectoratului de Poliţie Braşov, au fost instituite restricţii de circulaţie la 12 tone pe acest tronson, traficul greu fiind deviat pe rute ocolitoare, respectiv prin Agnita”, au precizat reprezentanţii Biroului Teritorial Braşov al Avocatului Poporului.

Reprezentanții instituției mai transmit că ar fi fost  găsită soluţia pentru demolarea podului existent.

  • S-a deblocat situaţia creată de avizele Hidroelectrica, astfel încât în luna octombrie 2022 se prevede obţinerea noilor avize pentru demolare prin implozie a vechiului pod şi totodată avizul pentru relocarea conductei de apă care alimentează Cincu prin subtraversarea Oltului. Dacă se vor obţine cele două avize menţionate, demolarea se va face în noiembrie 2022, va urma consolidarea fundaţiilor până în primăvara anului 2023, iar lucrarea va fi finalizată până în iulie 2023”.

Reamintim că sătenii au blocat în mai multe rânduri ocolitoarea de la Cincșor pentru a proteja podul, singurul care asigură  accesul  spre DN1.  Mașinile de tonaj greu care ajung la poligonul NATO de la Cincu sunt cele care folosesc ocolitoarea deși este interzis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here