FOTO: europafm.ro

Există pagini de internet false care vă promit o rovinietă valabilă, dar doar vă încasează banii, atrage atenția Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Vă lasă însă fără bani, fără a primi vinieta digitală.

 „Vinietă digitală pentru România instant. Înregistrați numărul de înmatriculare în câteva secunde!”. Aceasta este promisiunea unui site care direcționează utilizatorii la plăți cu cardul de credit sau PayPal pentru diverse tipuri de rovinietă. E vorba de pagina digitale-vignette-ro.online.

Avertismentul vine de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care semnalează că portalul web nu este autorizat să încaseze roviniete.

Cei care cumpără roviniete de pe site-ul fals ajung să plătească și cu aproape 200% mai mult față de prețul real. De exemplu, pentru o rovinietă de o săptămână, costul adevărat e de 3 euro, iar cel cerut de site-ul neautorizat de aproape 9 euro. Diferența de 6 euro e descrisă drept „taxa de serviciu”.

Adresa corectă de internet de unde pot fi cumpărate rovinietele este erovinieta.ro
Acesta nu seamănă defel cu pagina falsă. De altfel, spre deosebire de aceasta, site-ul corect conține și un număr de telefon de contact, iar adresele de e-mail menționate sunt cele ale unor instituții oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here