FOTO: G4Media

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acuzat că a ascuns filmările de la Colectiv, este cercetat penal după ce, în noiembrie anul trecut, ar fi comis un accident rutier și-ar fi pus șoferul să și-l asume în în locul lui, dezvăluie Libertatea.ro

Potrivit susei citate, dosarul penal a fost deschis de Parchetul Militar la 7 luni după evenimente, pentru că „accidentul a fost mușamalizat cu ajutorul unor oameni din MAI”, a explicat ziarului unul dintre angajații IGSU.

Acesta susține că a fost obligat să participe la pitirea mașinii și la raportarea falsă a accidentului comis de Cristian Radu, prim-adjunct al șefului IGSU. În primăvara acestui an, procurorii au găsit mașina chiar în hangarul MAI, unde fusese ascunsă. Ei au solicitat către INML să vadă al cui e sângele de pe airbagul din dreapta, unde spune generalul că a stat. Testul ADN a venit cu o surpriză.

Cine este generalul?

Cristian Radu ocupa, la data accidentului, funcția de prim-adjunct al șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceeași funcție o ocupă și astăzi, cu diferența că la 18 zile de la accident, cu ocazia zilei naționale, pe 1 Decembrie 2021, a fost înaintat de către Klaus Iohannis în gradul de general de brigadă cu o stea. Generalul Iamandi este inspector general al IGSU, iar generalul Radu este numărul doi în organigrama care include pompierii și SMURD.

Citește aici întreaga anchetă a jurnaliștilor de la Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here