Elevii  Școlii Gimnaziale Lisa sunt atrași în proiectul educativ  ,,Caravana experimentelor”. Acțiunea educativă se derulează în perioada octombrie 2022-ianuarie 2023. Conducerea Școlii Gimnaziale Lisa a inițiat mai multe astfel de proiecte de-a lungul anilor, atât cursuri de formare pentru profesorii din Țara Făgărașului cât și acțiuni educative dedicate elevilor acestei școli. Proiectul este finanțat de Fundația Comuntară ,,Țara Făgărașului” prin Fondul Științescu.

  • ,,Luna aceasta este dedicată culorilor, avem astfel ,,Caravana experimentelor cu vârtejul culorilor”. Pentru luna noiembrie avem planificată ,,Caravana experimentelor cu forțe” iar în decembrie ,,Caravana experimentelor cu apă”. Încheiem această serie de proiecte educative în luna ianuarie prin ,,Caravana experimentelor cu reacții chimice” a spus Adriana Moga, profesoară de limba română în cadrul Școlii Gimnaziale Lisa.
  • ,,Acest proiect oferă șansa profesorilor de a aborda interactiv conținuturile învățării. Caravana experimentelor urmărește nu doar efectuarea unor experimente, ci și însușirea și fixarea unor cunoștințe în domeniul Științei. Copiii învață repede și cu drag atunci când teoria este pusă în practică. Asociația Educația te face mare. Proiectul a fost finanțat și implementat prin intermediul Oliviei Smădu. După prima activitate desfășurată cu o parte din grupul țintă, pot spune că elevii au fost atrași de modul de predare, implicați și entuziasmați. Zâmbetul de pe fața lor spune totul. Acești copii din mediul rural pot beneficia de activități creative, având resursele necesare. Multă recunoștință echipei de proiect.   Mereu în spatele unor lucruri minunate stau persoane deosebite” a spus Cristina Hașu, directoarea Școlii Gimnaziale Lisa.
  • ,,În școlile din mediul rural lipsa laboratoarelor practice de științe reprezintă o reală problemă în întreaga țară. Totul pleacă de la științe, fie că vorbim de farmaciști sau chimiști până la specialiști în industria cosmeticelor, a parfumurilor și chiar a vinurilor. Iar dacă ne dorim profesioniști în aceste domenii, atunci trebuie să investim mai mult în experimente de fizică-chimie. Ne propunem prin proiectul Caravana Experimentelor    finanțat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin Fondul Științesu să ajungem la cât mai mulți elevi de la Școala Gimnazială Lisa, să le stârnim interesul pentru științe pentru că doar Educația te face mare să ajungem la cât mai mulți elevi de la Școala Gimnazială Lisa, să le stârnim interesul pentru științe pentru că doar Educația te face mare” a spus Olivia Smădu.  (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here