Regretatul profesor dr. Mencinicopschi dezvăluia în cartea sa „Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?”, modul în care unele alimente pot fi modificate. Astfel aflăm că, deși noi depunem eforturi pentru un stil de viaţă sănătos, acestea pot fi în zadar…

Cauza? Producătorii care „alterează” alimentele. Iar așa preparatele pe care le considerăm sănătoase se pot transforma într-un real pericol din cauza aditivilor.

Profesorul Mencinicopschi ne îndruma să evităm următoarele alimente: orezul alb cu carne, cartofii prăjiţi, prăjiturile şi hamburgerii.

Profesorul demască în cartea sa „Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm?”, modul în care anumite alimente pot fi modificate. Astfel, laptele se modifică prin adaosul de apă, prin extragerea grăsimilor si prin combinarea diferitelor tipuri de lapte.

Unii furnizori obişnuiesc să ascundă defectele sau să prevină alterarea cu ajutorul conservanţilor sau al substanţelor de neutralizare.

Dezvăluirile dotorului Mencinicopschi

Potrivit prof. Mencinicopschi, în smântână se adaugă: făină, gelatină, lapte bătut, albuş de ou, cretă sau chiar gips. „Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe bază de grăsimi hidrogenate, nocive pentru sănătate, obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de pește dezodorizată. Untul mai poate fi falsificat cu untură de porc sau seu de vită”, a afirmat directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Brânzeturile sunt prelucrate prin substituirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală, precum: praf din albuş de ou, plasmă sanguină, proteine vegetale din mazăre, cereale sau soia.

Citește mai departe în ziarul puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here