La data de 22 octombrie 2022, în intervalul orar 11.30-15.30, polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Brașov, în colaborare cu polițiști ai Serviciului Rutier și Serviciului Ordine Publică, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza localităților Rupea, Bunești, Viscri, Dacia, Cața, Racoș, Măieruș, Crizbav și Homorod, precum și pe tronsoanele de drum de pe raza județului Brașov ale DN13, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniile drepturilor de autor, evaziunii fiscale și contrabandei.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  •    Verificarea respectării de către agenții economici din zonele vizate, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse (alimentare şi  nealimentare) a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe);
  •  Verificarea respectării prevederilor Codului Vamal de către persoanele fizice care călătoresc pe raza județului Brașov, cu privire la natura și cantitățile de bunuri accizabile pe care le posedă pe durata transportului;
  • ,,În cadrul activităților desfășurate au participat 18 polițiști, care au verificat 23 de operatori economici,  au legitimat 153 de persoane și au verificat în trafic 122 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 72.500 lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate 12 au fost pentru încălcări ale dispozițiilor prevăzute în O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 34 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, 2 sancțiuni în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 1  pentru nerespectarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun“ comunică IJP Brașov.

4 permise de conducere suspendate

A fost constată în flagrant 1 infracțiune la regimul rutier, fiind întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, totodată fiind reținute permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 28/1999, a fost confiscată suma de aproximativ 6.400  lei, conform Legii nr. 349/2002 au fost confiscate 80 de țigarete, iar în baza Legii nr. 171/2010 a fost confiscată cantitatea totală de 7 mc material lemnos. Reprezentanții a 5 societăți comerciale au fost invitați la sediul unității de poliție, pentru a prezenta documente suplimentare, urmând a fi continuate verificările specifice de către polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here