FOTO: ProTV

Un restaurant recent deschis în orașul american San Francisco oferă primul meniu de lux din lume dedicat câinilor.

Pentru o sumă frumușică, localnicii cu dare de mână pot să organizeze un adevărat festin pentru animalele lor de companie.

Ingredientele folosite sunt de cea mai bună calitate și, spune bucătarul-șef, mâncărurile pot fi consumate nu doar de căţei, ci și de stăpâni.

Restaurant de lux pentru câini și stăpânii lor

În restaurantul de lux din San Francisco, abia deschis, bucătarul-șef pregătește cu atenție bunătăți care ar putea sta la loc de cinste în cele mai exclusiviste patiserii franceze. Numai că, în acest loc, clienți sunt câinii, cei care au stăpâni cu portofele pline.

Rahmi Massarweh, bucătarul și proprietarul Dogue: „Pregătirea mâncărurilor noastre e un adevărat proces. Consumă foarte mult timp. E ceva foarte tehnic. Depunem mult efort și facem totul detaliat. Pateurile noastre, de exemplu, sunt gata în aproximativ două zile. Știu că vor fi mâncate în două secunde”.

Restaurantul se laudă că oferă primul meniu rafinat din lume creat special pentru câini. Pentru 75 de dolari, clienții primesc mai multe feluri de mâncare, cum ar fi vafe cu piele de găină sau friptură filet mignon cu sos tartar și ouă de prepeliță. Nu lipsește însă și o gustare pentru stăpân.

Rahmi Massarweh, bucătarul și proprietarul Dogue: „Meniul nostru e mai mult o experiență, nu? E o experiență și pentru câini și pentru stăpânii lor, pentru oameni. Uneori nu-mi dau seama cine se distrează mai mult”.

Localul are însă destui critici, care au comentat în termeni duri sumele cheltuite pentru masa în oraș a animalelor de companie. Cu banii dați pe un meniu, cineva ar putea cumpăra mâncare suficientă pentru cinci persoane, punctează unii. Chiar și așa, clienții nu se lasă așteptați și nu sunt deloc puțini.

Gledy Espinoza, client: „Am vrut să îl sărbătorim. E foarte special pentru mine. E copilul meu cu patru picioare și acesta e locul perfect ca să organizăm o mică petrecere. Suntem gurmanzi, cred că de-acum e și el”.

Albert Oh, client: „Nu este ceva ce facem tot timpul, dar a împlinit opt ani și ne-am gândit că ne putem răsfăța”.

Margaret Park, client: „Cățelușa mea are oricum o viață scurtă. M-am gândit că putem încerca lucruri noi. Mie îmi plac mâncărurile sofisticate și o las și pe ea să încerce același lucru”.

Proprietarul restaurantului spune că principalul său scop e să crească gradul de conștientizare cu privire la alimentația câinelui, care trebuie să includă ingrediente proaspete, sănătoase și naturale. Şi, drept dovadă că preparatele sale sunt de calitate, susţine că pot fi consumate fără probleme şi de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here