FOTO: Kanal D

Consiliul Politic Național al PSD a decis, luni, să îl propună pentru preluarea portofoliului Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, pe senatorul de Vrancea Angel Tîlvăr.

Noul ministru al apărării, Angel Tîlvăr a depus jurământul luni seară, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni.

Angel Tîlvăr a declarat, într-o conferință de presă organizată anterior, la sediul PSD, că speră într-o colaborare foarte bună cu președintele Klaus Iohannis.

Asta în condițiile în care predecesorul său, Vasile Dîncu, a spus că nu poate colabora cu președintele.

Angel Tîlvăr este doctor în științe umaniste, titlu pe care l-a obținut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 2012. În același an a absolvit cursuri la Academia Națională de Informații și Institutul Diplomatic Român. Între 2003 și 2003 a făcut un curs la Colegiul Național de Apărare.

Facultatea de limbi și literaturi străine a absolvit-o în 1985, fiind profesor de limba engleză până în 2004.

Tîlvăr provine din organizația PSD Vrancea, dar legăturile sale cu organizația județeană nu sunt foarte strânse, susțin surse din partid.

În Guvernul Ponta IV, din decembrie 2014, Angel Tîlvăr a ocupat funcția de ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni.

Senator din 2022, Angel Tîlvăr conduce delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Senatului, Angel Tîlvăr nu deţine nici terenuri şi nici casă, însă are două autoturisme, un Hyundai Santa Fe din 2015 şi un Ford Fusion, din 2007, precum şi o şalupă Laguna, din 2009.

Are deschise mai multe conturi în lei şi valută, în care deţine sume de la 1.800 de lei la 35.000 de euro.

A avut un venit, pe ultimul an fiscal, ca senator, de 141.636 de lei, în timp ce soţia sa, care lucrează ca inspector la Consiliul Concurenţei, a câştigat 72.845 de lei, precum şi 7.462 de lei, ca profesor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here