Încă 3  blocuri in orașul Victoria vor fi reabilitate cu bani europeni. Primăria Victoria a obținut finanțarea unui proiect depus la Programul Național de Redresare și Reziliență în valoare de 2.223.988 euro. Cu acești bani vor fi rehabilitate blocul 5 de pe strada Albota, blocul nr. 3 de pe strada George Coșbuc și blocul nr. 14 de pe strada Victoriei.

  • ,,Dezvoltarea și modernizarea orașului nostru cu bani europeni nu mai este doar un vis îndepărtat, ci devine realitate.   Cel de-al doilea proiect pentru care tocmai am obținut finanțarea prin PNRR este reabilitarea celor trei blocuri de pe strada Albota nr. 5, George Coșbuc nr. 3 și Victoriei nr. 14. Valoarea totală a proiectului este de 2.223.988 euro, toată suma fiind eligibilă, deci nu vom cheltui bani din bugetul local. În cel mai scurt timp vom demara lucrările, care vor crește simțitor confortul și calitatea vieții locatarilor, vor avea ca rezultat facturi mult mai mici pentru energie, iar în același timp vor schimba aspectul întregii zone“ spune primarul orașului, Camelia Bertea.

Prin acest proiect se vor derula următoarele lucrări:

  •   reparaţii la balcoane
  •   renovarea anvelopei clădirilor (suprafaţa opacă şi vitrată), inclusiv a teraselor
  •   refacerea instalaţiei de iluminat şi montarea corpurilor de iluminat de tip led cu senzori de prezenţă pe casa scării
  •  montare panouri fotovoltaice pe terasa necirculabilă pentru asigurarea iluminatului pe casa scării
  •   montare ventilatoare cu recuperare de căldură în camera de zi pentru fiecare apartament, etc.

 

 Alte 7 blocuri vor fi reabilitate

Un alt proiect finanțat prin PNRR în valoare de 3,8 milioane de euro prevede reabilitarea a șapte blocuri din Victoria.  Este vorba despre eficientizarea energetică a blocurilor  3, 22, 24, 26 de pe strada Viitorului şi de blocurile 29, 31, 46 de pe strada Oltului. Și în cazul acestor imobilele se vor realiza  lucrări de modernizare precum:  reparaţii la balcoane,  renovarea anvelopei clădirilor (suprafaţa opacă şi vitrată), inclusiv a teraselor,  refacerea instalaţiei de iluminat şi montarea corpurilor de iluminat de tip led cu senzori de prezenţă pe casa scării,  montare panouri fotovoltaice pe terasa necirculabilă pentru asigurarea iluminatului pe casa scării,  montare ventilatoare cu recuperare de căldură în camera de zi pentru fiecare apartament.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here