FOTO: sport.ro

Pique a anunțat încheierea carierei într-un mesaj video postat pe contul său de Twitter.  Fundașul spaniol a câștigat de trei ori Liga Campionilor și de opt ori campionatul intern cu Barcelona. A fost selecționat de 102 ori în echipa națională, iar în 2010 a câștigat Cupa Mondială.

Fotbalul mi-a dat totul, Barcelona mi-a dat totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul. Și acum că visele acestui copil s-au împlinit, vreau să vă spun că am decis că este momentul ca această călătorie să ia sfârșit, a precizat fotbalistul.

Fost fundaș și la Manchester United și Zaragoza, Pique a mai spus că își dorește ca Barcelona, clubul său din copilărie, să fie cel la care își încheie cariera: “Întotdeauna am spus că nu va mai exista altă echipă după Barca și așa va fi. Meciul de sâmbătă va fi ultimul meu meci pe Camp Nou, a adăugat acesta. “Voi deveni un fan obișnuit, voi susține echipa și voi transmite dragostea mea pentru Barcelona copiilor mei. Și mă cunoașteți – mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce”.
Motivele pentru care Gerard Pique se retrage din fotbal

Publicația spaniolă Marca a dezvăluit motivele pentru care Pique a luat această decizie radicală, iar principalul are legătură cu criticile primite după meciul cu Inter Milano (3-3), din grupele Champions League, în care catalanii și-au compromis șansele la calificare, arată sport.ro.

Încă de la începutul sezonului, Xavi Hernandez i-ar fi transmis lui Gerard Pique că nu se va baza prea mult pe serviciile sale, însă campionul mondial din 2010 nu ar fi cedat și ar fi vrut să îi demonstreze antrenorului că merită să revină printre titulari.

Totuși, numărul mare de critici primite l-ar fi determinat pe Pique să ia această decizie: „Era conștient și el că nu a avut o prestație bună, dar nu se aștepta la atât de multe critici. De asemenea, era conștient că multe dintre acestea au pornit chiar din cadrul clubului, care își dorea ca el să plece pentru a mai reduce bugetul salarial”, a scris sursa citată.

De asemenea, spaniolii vorbesc despre o neînțelegere între Joan Laporta și Gerard Pique. Președintele ar fi fost anunțat de fotbalist despre decizia sa încă de săptămâna trecută, ar fi acceptat și i-ar fi transmis fostului internațional spaniol ca retragerea să fie anunțată într-o conferință de presă a clubului. Totuși, Pique a refuzat și a făcut anunțul pe conturile sale de social media.

Sursa citată mai scrie și despre „problemele economice care rămân de rezolvat”, făcând referire la sumele importante de bani pe care Gerard Pique ar trebui să le încaseze de la Barcelona, mai ales că în trecut a acceptat să amâne primirea mai multor salarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here