,,Referitor la invitația transmisă pe adresa de e-mail de către Primăria Municipiului Făgăraș, prin care conducerea PNL Brașov e invitată să participe la ședința ordinară a Consiliului Local Făgăraș, în data de joi, 10 noiembrie, orele 17.00, facem următoarele precizări:
  • Consilierii locali PNL, în exercitarea mandatului lor, sunt liberi să analizeze proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședințelor din localitățile pe care le reprezintă și să își exprime opțiunea de vot, în baza legii, în funcție de agenda publică și de așteptările locuitorilor pe care îi reprezintă. Nimeni nu poate cunoaște mai îndeaproape importanța problemelor localității, decât aleșii locali. De altfel, Art.129 din Codul Administrativ stabilește fără echivoc atribuțiile legislativului unei localități.
  • Filiala PNL a județului Brașov înțelege să nu se amestece în problemele administrative locale care țin exclusiv de competența unităților administrativ-teritoriale, potrivit Codului Administrativ și, cu atât mai puțin în influențarea opțiunii lor, într-un fel sau în altul.
  • Totodată, PNL Brașov are deplină încredere în reprezentanții săi în teritoriu și le acordă în mod firesc libertate de acțiune în exercitarea mandatului lor, pentru bunul mers al activității și pentru dezvoltarea localității lor.
  • Totuși, considerăm inoportune și lipsite de sens practicile deplasate ale inițiatorului de a convoca în repetate rânduri membrii Legislativului, în diferite locuri, având pe ordinea de zi aceleași proiecte care au mai fost deja dezbătute. Deasemenea, respingem categoric folosirea oricăror forme de presiune care par a se manifesta asupra consilierilor locali și condamnăm utilizarea mijloacelor de agresiune fizică sau verbală, precum și violența limbajului, așa cum s-a întâmplat în ultima ședință convocată de îndată, în seara zilei de 1 noiembrie. Invitația mai sus amintită poate fi considerată ca o modalitate ieftină de manipulare a opiniei publice în încercarea inițiatorului de a exercita presiuni și de a implica factorul politic în problemele care țin exclusiv de administrarea localității.
PNL Brașov a sprijinit și va sprijini în continuare municipiul Făgăraș și Țara Făgărașului prin proiecte serioase, de anvergură, fără să țină seama de apartenența politică a edililor.(PNL Brașov)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here