Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunicare „ISO MEDIU” Brașov, dar și cei ai Consiliului Județean Brașov, instituții partenere în implementarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Brașov au mers în Italia, pentru a afla ultimele noutăți referitoare la tehnologia și administrarea din domeniul managementului deșeurilor. Astfel, în perioada 7 – 9 noiembrie 2022, reprezentanții celor două instituiții brașovene au participat la Ecomondo, evenimentul de referință în Europa privind inovarea tehnologică și industrială în economia circulară.

  • „În timpul acestei vizite am aflat exemple europene de bune practici în domeniul gestionării deșeurilor, începând de la modul în care se promovează și realizează colectarea selectivă, la operațiunile de tratare și sortare sau reabilitarea și reamenajarea zonelor contaminate. Ne-au fost prezentate echipamente de ultimă generație – cum sunt dispozitivele inteligente ce permit colectarea selectivă sau stațiile de sortare și prelucrare, dar și politici și strategii. Printre altele, am putut afla caracteristicile tehnice ale celor mai moderne echipamente, dar și modalitățile optime de utilizare acestora. De asemenea, am aflat cum au fost dezvoltate proiecte de succes ce vizează economia circulară sau alte inițiative prin care au fost rezolvate multe probleme legate de gestionarea deșeurilor. Toate aceste informații ne sunt utile în implementarea proiectelor incluse în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, dar și în atingerea țintelor de colectare selectivă, valorificare și deviere de la depozitare a deșeurilor”, a declarat președintele ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu, după participarea la evenimentul din Italia.

Participanții la eveniment au apreciat că informațiile și discuțiile cu expozanții și specialiștii prezenți  au fost extrem de utile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here