FOTO: Economica

Datoriile foarte mari au pus la pământ fabrica de încălțăminte Clujana, unul dintre brandurile legendare ale economiei românești. Există un risc foarte mare ca societatea să ajungă, până la urmă, în faliment.

Fabrica Clujeana și-a încetat activitatea, anunță Antena 3.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată de către autoritățile locale din Cluj. Companie reușise să se salveze dintr-un faliment aproape sigur, în 2022.

„Din păcate, planul s-a dovedit nu a nu fi foarte benefic, în sensul că nefiind producție ca să vină din urmă, nu prea aveai ce vinde în acele magazine și întrucât toate erau pe minus, am decis închiderea lor din iunie și iulie 2020. Erau la Bistrița, la Sibiu și la Oradea”, a mai spus Călin Oancea, director Clujana.

Acum Consiliul Județean a cerut eliberarea făbricilor pe care le cumpărase cu câțiva ani în urmă. Motivul ar fi datoriile pe care le-a acumulat Clujana.

„În 2021 dânșii ne-au dat în judecată pentru eliberarea spațiilor, întrucât trecuseră trei ani de la contractul de vânzare-cumpărare și noi încă nu părăsisem locația. În vara lui 2022 s-a pus în aplicare sentința și s-a început evacuarea și atunci am fost obligați partea de producție să o sistăm”, a Călin Oancea, director Clujana, pentru Antena 3.

A fost organizată o ședință în cadrul Consiliului Județean cu scopul de a găsi soluții pentru fabrică.

„Finanțare de către Consiliul Județean. Acolo și noi am încercat de-a lungul celor doi ani şi jumate de la ieșirea din insolvență, dar nu s-a găsit o cadru legal de finanțare. Solicitare a falimentului ca datoriile pe care le avem să nu mai meargă cu penalizări, să acumuleze în continuare alte datorii de ordin salarial, ANAF și altele. Şi a treia, privatizarea în luna decembrie. Vom avea o AGA (n.r. adunările generale ale acționarilor/asociaților) unde vom solicita faliment. Mă rog, dacă între timp fi un cumpărător n-are legătură, poate să cumpere brand-ul și firma să continue activitatea, plătește datoriile”, a mai spus directorul Clujana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here