În perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin Biroul de Analiza și Prevenire a Criminalității va desfășura activități în cadrul campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe  #singurACASĂ, avându-i ca parteneri pe A.R.T.S. și U.N.S.A.R.  Obiectivul principal al acestei campanii îl constituie creșterea gradului de conștientizare cu privire la furturile din locuințe, la principalele moduri de operare și modalități eficiente de prevenire, respectiv impactul pe care acestea îl au asupra sentimentului de siguranță în rândul populației. Conform statisticilor, pentru 87% dintre români, protecția împotriva furturilor din locuințe este importantă și foarte importantă. În afară de polițele de asigurare, care pot acoperi bunurile de valoare, este importantă prevenirea acestor furturi.

Ca și măsuri de prevenire, Poliția Brașov vă recomandă:

  •  Nu transformați rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori.
  •  Interziceți accesul în locuință și refuzați să dați informații despre familia dvs, bunurile pe care le dețineți dvs sau vecinii, persoanelor străine care se recomandă ca și angajați ale unor diverse instituții, dar care nu se pot legitima sau dovedi pe cine reprezintă.
  •  Când plecați de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, evitați să faceți public acest lucru.
  •  Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți datele personale.
  •  Apelați la sprijinul unor profesioniști în tehnică de securitate (societăți licențiate de IGPR), în vederea analizării riscului de securitate fizică, a dimensionării, proiectării și instalării unui sistem tehnic, potrivit arhitecturii, condițiilor de mediu și vecinătății locuinței. (ex. instalarea sistemelor de alarmare antiefracție, instalarea și/sau întarirea barierelor fizice – uși metalice, încuietori electromecanice codate, obloane, etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here