Un grup de români din toate colțurile țării au luat inițiativa de a organiza acțiuni menite să promoveze pacea. Inițiatorii acestor acțiuni sunt  Georgeta Mihail Alexandrinna și Marius Constantin Crețu. În acest sens au întocmit ,,Declarația românilor de susținere a păcii“ pe care o vor înmâna autorităților.

,,Noi, un grup de români iubitori de pace ne-am decis să ducem la toate forurile decidente ,,DECLARAȚIA ROMÂNILOR de SUSȚINERE a PĂCII. Ne-am adunat și am format delegații care vor merge în audiențe la instituții, autorități, etc. pentru a solicita ca România să nu fie implicată în războiul  ruso-ucrainiean.  Vor fi întâlniri cu scop pașnic. Nu ne dorim să fim treziți de alarma sirenelor de război, să fim nevoiți ca într-o noapte să părăsim casele fugind din calea urgiei, desculți și cu copiii în brațe. Am format delegații reprezentative care vor merge în audiențe la instituții, autorități, etc“ declară Daniel Meternă, membru activ  în acest grup.

Duminică, 20 noiembrie a.c., o delegație din acest grup s-a aflat la UM Cincu unde a  încercat să stea de vorbă cu decidenții de aici. ,,Delegația a plecat de la București spre Țara Făgărașului, la baza NATO de la poligonul Cincu. Vrem să înmânăm Declarația susținătorilor de pace“ au spus membrii acestei delegații.

  • ,,Nu există niciun motiv real care  justifice prezența masivă a trupelor franceze (în speță) sau a trupelor NATO (în general) și a armamentului greu pe teritoriul României în timp de pace. Noi, românii ne arătăm profund îngrijorați că această prezență va fi intrinsec un factor destabilizator pentru echilibrul și așa fragil al păcii în zonă și de aceea ne manifestăm prin acest act dezacordul prezenței trupelor străine armate în număr masiv pe teritoriul României. De asemenea, suntem în asentimentul localnicilor din zona UM Cincu ,,Getica“ care își exprimă îngrijorarea și dezacordul prezenței militarilor aici, atât de aproappe de pământurile și caselle lor…“ se arată în Declarația susținătorilor de pace.

Acțiuni similare se vor organiza   toate bazele NATO de pe teritoriul României.

1 COMENTARIU

  1. […] ,,Noi, un grup de români iubitori de pace ne-am decis să ducem la toate forurile decidente ,,DECLARAȚIA ROMÂNILOR de SUSȚINERE a PĂCII. Ne-am adunat și am format delegații care vor merge în audiențe la instituții, autorități, etc. pentru a solicita ca România să nu fie implicată în războiul  ruso-ucrainiean.  Vor fi întâlniri cu scop pașnic. Nu ne dorim să fim treziți de alarma sirenelor de război, să fim nevoiți ca într-o noapte să părăsim casele fugind din calea urgiei, desculți și cu copiii în brațe. Am format delegații reprezentative care vor merge în audiențe la instituții, autorități, etc“ declară Daniel Meternă … continurea pe site https://www.monitorfg.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here