,,Jocul” are mai mulți participanți și constă în rotirea unei monede pe o suprafață dură, având ca scop menținerea monedei în stare de rotire cât mai mult timp. Persoana care nu reușește să mențină moneda în mișcare este pedepsită de către ceilalți jucători cu lovirea la nivelul mâinilor cu moneda respectivă.

Ca urmare a mediatizării acestui tip de joc (în special pe rețeaua de socializare Tik-Tok), având în vedere faptul că în clipurile postate apar elevi de diferite vârste cu răni vizibile provocate la nivelul mâinilor, precum și consecințele negative ale practicării unor astfel de jocuri (care încurajează agresivitatea, atât fizic cât și psihic), polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară vor desfășura activități în cadrul orelor de dirigenție, în care vor fi prezentate materiale ce tratează noțiunea de ”joc”, modalitățile de socializare și consecințele unor comportamente agresive față de cei din jur.

Pentru o eficiență sporită, aceste informări vor fi transmise și către părinți, pentru a-i conștientiza cu privire la necesitatea supravegherii minorilor care pot fi expuși manifestărilor violente în cadrul unor ”jocuri” practicate în mediul școlar sau în afara acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here