FOTO: ciao.ro

Temperaturile și precipitațiile de Crăciun vor fi apropiate de cele normale perioadei, în majoritatea regiunilor din țară, anunță Administrația Națională de Meteorologie, care a publicat vineri prognoza meteorologică pentru următoarele patru săptămâni, arată libertatea.ro.

Temperaturile vor fi mai scăzute decât media perioadei în următoarele două săptămâni, apoi vor reveni la normal.

Săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte.

Săptămâna 5 – 11 decembrie

Temperaturile medii ale aerului vor avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 12 – 18 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 19 – 25 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării.

ANM subliniază că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate în cadrul analizei pentru următoarele patru săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here